Vágólapra másolva!
A harmadosztályba száműzték, és 12 pont levonással büntették a Cataniát, amelynek elnöke tavaly öt meccset bundázott meg, hogy a Serie B-ben tartsa a szicíliai csapatot. 

Antonio Pulvierenti beismerte, hogy mérkőzésenként 100 ezer eurót költött összesen öt meccs megbundázására, amiért – Pablo Cosentino sportigazgatóval együtt – örökös eltiltást kapott, sőt be sem teheti a lábát egyetlen stadionba sem.

A klubot érintő vizsgálat szerdán lezárult, ennek eredményeként a Catania a harmadosztályba (Lega Pro) került, és 12 pont levonással kezdi meg a következő idényt. Az elnök elmondta, nem fogadott a csapat manipulált meccseire, hiszen nem a pénz, hanem a pontok kellettek nekik.

Antonino Pulvirenti Forrás: AFP

A Catania végül a 15. helyen végzett, és megúszta a kiesést, de a kizárást most nem – bár így sem járt annyira rosszul, hiszen elvben bundázásért két osztályt kellett volna zuhannia, de csak eggyel sorolták lejjebb.

Lejjebb is ment az ügyeskedés

A harmadosztályú Teramo és a Savona is hasonló ügyek miatt került bajba: a legutóbbi szezon utolsó fordulójában a Teramo megvette a Savona elleni meccset, amivel biztosította helyét a Serie B-ben. A Cataniához hasonlóan ők is egy osztállyal kerülnek lejjebb, őket a Serie D-be sorolta vissza az olasz szövetség fegyelmi bizottsága.