Arsene Wenger még soha nem volt ilyen népszerű

529414865 Arsenal's French manager Arsene Wenger takes his seat for the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Arsenal and Monaco at the Emirates Stadium in London on February 25, 2015.  AFP PHOTO / GLYN KIRK
Arsenal's French manager Arsene Wenger takes his seat for the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Arsenal and Monaco at the Emirates Stadium in London on February 25, 2015. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Huszadik szezonját kezdi az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Arsenalnál Arséne Wenger, aki a londoni klub szurkolói alapítványának felmérése szerint még soha nem volt olyan népszerű, mint most.

Az Arsenal Supporter's Trust 700 szurkoló megkérdezésével készült közvélemény-kutatása szerint 84 százalék véli úgy, hogy továbbra is az egyesület leghosszabb ideje hivatalban lévő vezetőedzője az alkalmas ember a feladatra, és mindössze 10 százalék gondolja azt, hogy váltani kellene. A kérdésre, hogy elégedettek-e a csapat teljesítményével, 76 százalék válaszolt igennel, 10 százalék nemmel.

Az Arsenal megérdemelten nyerte meg a Szuperkupát - kivéve José Mourinho szerint Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Zuhanórepülés után jött a csúcs

A szurkolói alapítvány 2010 óta évente szondázza a klub rajongóit. Az első felmérés idején 60 százalék volt elégedett vagy nagyon elégedett az Arsenal labdarúgóival. A csapat teljesítményének megítélése aztán zuhanórepülésbe kezdett, 2011-ben 24, 2012-ben 21,5, 2013-ban pedig 17 százalékra esett. 2014-ben aztán 51 százalékra nőtt, idén pedig még magasabb.

A francia szakvezető és a szurkolók közt az utóbbi években többször is feszültté vált a viszony, de enyhült, miután a csapat kétszer egymás után megnyerte az FA-kupát és vasárnap megverte a Chelsea-t a Szuperkupa-mérkőzésen. A szurkolók abban reménykednek, hogy a klub 2004 után újra bajnoki címet szerezhet.

Arséne Wenger végre legyőzte José Mourinhót is a Community Shielden Forrás: AFP/Glyn Kirk


Az eredmények fontosabbak a stílusnál

A felmérés szerint egyébiránt a drukkerek 88 százaléka úgy látja, hogy a csapat fejlődött az elmúlt egy évben, kétharmaduk viszont ennek ellenére fontosabbnak tartja az eredményeket a stílusnál.

Az Arsenal Danny Welbeck, Jack Wilshere és Alexis Sánchez nélkül fogadja a West Ham Unitedet a hétvégén kezdődő bajnokság első fordulójában, vasárnap. Térdsérülése után Welbeck már újra edz, de csak két-három hét múlva lesz bevethető, csakúgy, mint Wilshere, aki szintén sérülés miatt hiányzik a csapatból. A chilei válogatott Sánchez szerdán csatlakozott társaihoz a Copa América után. A dél-amerikai kontinensviadalon a nemzeti csapattal győztes játékos felkészülését vízumgondok nehezítették.