Vágólapra másolva!
Első mérkőzését játszotta a Milanban a Romától szerződtetett Alessio Romagnoli, aki egyből egy meccset eldöntő mentéssel mutatkozott be.

A Milan az Inter és a Sassuolo társaságában a minden évben megrendezett Tim-kupán vett részt, ahol a csapatok 45 perces mérkőzéseket vívtak egymással. A Milan két új szerzemény, Bertolacci és Bacca góljaival 2-0-ra vezetett az Inter ellen, amely Brozovic révén szépített.

A Milanból a hajrá kezdetén kiállították a belső védő Alexet, az Inter pedig majdnem kihasználta az emberelőnyt, ismét Brozovic szerezhetett volna gólt - ám ekkor jött Romagnoli, aki a gólvonalon óriási mentést mutatott be.

Nestához hasonlította az edzője

A 20 éves Romagnoliért 25 millió eurót fizetett a Milan a Romának, és az összeg nagysága miatt a Milannál a vezetőség és a szurkolók is nagy reményeket fűznek hozzá. Romagnoli az előző szezonban kölcsönben a Sampdoriában szerepelt, ahol együtt dolgozott azzal a Sinisa Mihajloviccsal, aki a nyáron a gevonai csapat kispadjáról átült a Milanéra.

Mihajlovic korábban Nestához hasonlította Romagnolit, hozzátéve, hogy mivel az ifjú védő korábban középső középpályásként is játszott, így technikásabbnak számít, mint a Milan egykori védelmi minisztere.

Halálos fenyegetés a Roma-szurkolóktól

Romagnoli nagy rajongója a legendás olasz motorosnak, Valentino Rossinak, aki köztudottan Inter-drukker, de a Milannál ezt talán elnézik neki, főleg, hogy a mostani mentése épp a városi rivális ellen eredményezett győzelmet, ami mindig kiemelt jelentőséggel bír a szurkolók között.

A Roma-fanatikusokat viszont sikerült magára haragítania Romagnolinak, aki az átigazolási hír bejelentése után Lazio-mezben posztolt magáról képet. Az elvetemültebb Roma-ultrák odáig mentek, hogy halálos fenyegetést írtak festékszóróval Romagnoli szüleinek házára.

Az új fiú egyből egy trófeával nyitott a Milannál, mivel a piros-feketék a Sassuolo elleni, döntőnek beillő meccsen - a Sassuolo is legyőzte az Intert - a hosszabbításban egyenlítettek Nocerino révén, majd a büntetőknél a 16 éves Donnarumma lett a hős, aki a Milan mumusának számító Berardi, valamint a klubban korábban megfordult Acerbi büntetőjét is kivédte.