Vágólapra másolva!
Az élvonalba most feljutott csapatok mérkőzését a Vasas 2-0-ra nyerte meg a Békéscsaba vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati játéknapján. A fővárosi együttes ezzel megszerezte első pontjait a szezonban, míg a békéscsabaiak továbbra is pont nélkül a tabella utolsó helyén állnak.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Békéscsaba 1912 Előre-Vasas 0-2 (0-0)
Békéscsaba, 3000 néző, v.: Szabó Zs.
Békéscsaba: Mursits - Koszó, Fehér Zs., Piermayr, Juhász (Kertész 62.) - Calvente Criado, Borbély, Spitzmüller, Laczkó, Viczián (Szalai 28.) - Szilágyi (Korudzsijev 78.)
Vasas: Nagy G. - Pajovic, Grúz (Görgényi 79.), Debreceni, Hangya - Vida, Adamovic, Berecz, Lázok (Gál 92.) - Remili, Novák (Murka 91.)
gól: Remili (52.), Novák (57.)
sárga lap: Spitzmüller (44.), Borbély (61., 86.), Piermayr (68.), Calvente Criado (71.), illetve Debreceni (12.), Lázok (19.), Berecz (69.)
piros lap: Borbély (86.)

Az első félidőben a vendégek uralták a találkozót, amelynek az elején kapufát is rúgtak, a bátor támadójáték azonban nem eredményezett gólt a nyitó 45 percben.

A hazai támadásokban jóval kevesebb volt a veszély,

ráadásul a békéscsabaiak dolgát nehezítette, hogy a játékrész közepén kényszerűségből cserélniük is kellett.

A szünet után hasonló mederben folytatódott a mérkőzés, ám ezúttal a Vasas gyorsan gólt tudott szerezni, sőt, a félidő elején öt percen belül kétszer is eredményes volt, és ezzel tulajdonképpen eldöntötte a három pont sorsát.

A hazaiak ugyan a folytatásban mindent megtettek a gólszerzésért, ám a Vasas biztosan őrizte előnyét, és begyűjtötte első pontjait.