Vágólapra másolva!
Kétgólos vezetésről vesztett pontokat hazai pályán a Tottenham, amely a Premier League 2. fordulójában 2-2-es döntetlent játszott a Stoke ellen. Jól rajtolt viszont a Leicester, amely második mérkőzésén is bezsebelte a három pontot, ezúttal a West Ham otthonában győzött 2-1-re.

Az első félidő alapján úgy tűnt, semmi sem veszélyezteti majd a Tottenham győzelmét, mert a londoniak kétgólos előnyt halmoztak fel a szünetig. Előbb egy szöglet után Dier fejelt szépen a rövid saroknál,

majd a hosszabbításban egy látványos támadás végén Davies beadásából Chadli kapásból lőtte a másodikat.


A második félidőben is a Tottenham kezdeményezett inkább, a Stoke feltámadásához Alderweireld butasága kellett, aki ártalmatlan helyzetben lerántotta Joselut. A tavalyi szezon kezdete óta a Spurs ellen fújták be a legtöbb büntetőt a PL-ben, a mostanit Arnautovic értékesítette.


A Stoke fellelkesült a góltól, és öt percen belül összejött az egyenlítés is, Ireland beadásába Diouf pont annyira ért bele, hogy Lloris nem tudjon védeni.


A Tottenham az első fordulóban kikapott a MU vendégeként, így két meccs után csak egy pontja van. A Leicester viszont a MU-hoz hasonlóan hibátlan, miután a Sunderland 4-2-es elintézése után a West Ham otthonában is sikerrel járt.

Okazaki a saját lövése utáni kipattanót fejelte be:

A Leicester City ezt megelőzően legutóbb az 1997/98-as idényt tudta két győzelemmel kezdeni. A csapat az előző szezonban tíz fordulóval a vége előtt még sereghajtó volt, azonban hatalmas hajrával kiharcolta a bennmaradást.

Mahrez már három gólnál jár:


A Rókák legutóbbi 11 mérkőzésükből a kilencedik sikerüket aratták, ezeken összesen 28 pontot szereztek, ez a legjobb mutató a bajnokságban.

Payet hiába lőtt szép gólt, ez kevés volt a West Hamnek:

Premier League, 2. forduló:
Sunderland - Norwich City 1-3 (0-2)
gól: Watmore (88.), illetve Martin (26.), Whittaker (37.), Redmond (57.)

Swansea City - Newcastle United 2-0 (1-0)
gól: Gomis (9.), A. Ayew (52.)
piros lap: Janmaat (40., Newcastle)

Tottenham Hotspur - Stoke City 2-2 (2-0)
gól: Dier (19.), Chadli (45+2), illetve Aranutovic (78., 11-esből), M. Diouf (83.)

Watford - West Bromwich Albion 0-0

West Ham United - Leicester City 1-2 (0-2)
gól: Payet (55.), illetve Okazaki (27.), Mahrez (38.)
piros lap: Adrián (92., West Ham)

Southampton - Everton 0-3 (0-2)
gól: Lukaku (22., 45.), Barkley (84.)