Ibrahimovic egyre közelebb a Milanhoz

HORIZONTAL
AC Milan's zlatan Ibrahimovic reacts during the Italian Serie A football match between AC Milan vs Novara on May 13, 2012 in Milan. AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIA
Vágólapra másolva!
Az olasz lapok szinte kész tényként közlik, hogy Zlatan Ibrahimovic visszatér Olaszországba, az AC Milanhoz. A Gazzetta dello Sport azt írta, a svéd csatárért 5,5 millió eurót fizetnek az olaszok, a fizetése pedig évi 6 millió euró lesz. Van azonban egy zavaró körülmény.

A milánói székhelyű lap szerint a Milan már meg is állapodott Ibrával, a svéd belement, hogy mostani, csaknem 13 millió eurós éves fizetését a felére csökkentsék, és beérte évi hatmillióval – amivel egyébként szintén a Serie A legjobban fizetett játékosa lesz.

A 33 éves Zlatan azért ment bele a csökkentésbe, mert a PSG-nél jövőre lejárna a szerződése, a Milan viszont két további évig folyósítaná neki az évi hatmillió eurót. Egyébként sem valószínű, hogy a lassan egy évtizede busás fizetésekért focizgató sztárt földhöz vágná, hogy csak évi majdnem kétmilliárd forintnak megfelelő összeget visz haza.

Csak akkor mehet, ha jön CR

A PSG, amely három évvel ezelőtt 21 millió euróért vette meg a Milantól Ibrát, most hajlandó lenne 5,5 millió euróért elengedni a játékost, de ennek van egy nagyon komoly feltétele: a franciák csak akkor lesznek rákényszerülve Ibra eladására, ha sikerül megszerezniük Cristiano Ronaldót a Real Madridtól.

Zlatan visszatérhet Forrás: AFP/Alberto Lingria

A pénzügyi fair play szabályai szerint esélyük sincs elcsábítani Ronaldót, amíg a keretben van a 13 milliót kereső Zlatan. Ha viszont a svéd távozik, a PSG-nek már nem is kell olyan sokat rádobnia a csatár felszabaduló bérére – a hírek szerint 20 millió eurót, és saját marketingjogainak megtartását kínálják Ronaldónak (ez utóbbi egyébként legalább a kétszeresét éri a beígért fizetésnek).

Ibra leigazolása már a nyár elején szóba került a Milannál, egyes hírek szerint Mino Raiola ügynök már ekkor megegyezett Adriano Gallianival, de a PSG csak úgy nem akarja elengedni legnagyobb sztárját, hiszen – főleg ha a Milan fizetőképességét nézzük – az olaszok nem tudnak annyi pénzt fizetni a svédért, amennyiből az FFP szabályai szerint hasonló kaliberű támadót tudna venni a francia bajnokcsapat.