Kósa Lajos beszólt a bíróságnak

Kósa Lajos, Fidesz ügyvezető alelnöke
Kósa Lajos a Rolling Stones koncertre is ellátogatott Új-Zélandon.
Vágólapra másolva!
Fölöslegesen szigorú, ráadásul alkalmazni sem lehet jól, ezért meg kell változtatni a sportrendezvények biztosításának szabályozását – jelentette ki Kósa Lajos.

Túl szigorú, nehézkes, nézőriasztó, nem elég biztonságos, nem lehet elég jól alkalmazni – sorolta a kifogásokat a Dehir.hu-nak adott interjúban Kósa Lajos debreceni polgármester, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke a sportrendezvények biztosítását szabályozó jogszabályokról.

Nézőriasztó

Kósa szerint új, szurkolóbarát szabályozási rendszerre van szükség, mert a jelenlegi egyenesen "nézőriasztó". Szeptemberben ezért jogszabály-módosítási javaslatcsomagot terjesztenek a parlament elé.

Kósa Lajos. Minek a szigor, ha nem is alkalmazzák? Foto: Marton Szilvia


Kósa ugyanakkor beszólt a bíróságoknak is, mondván, hiába van most elvileg szigor, ha a gyakorlatban nincs eredménye. Egy közelebbről meg nem nevezett esetet felidézve azt állította, előfordult, hogy

valaki egy petárdát dobott a Fradi-pályára, sikerült is azonosítani, a bíróság mégsem alkalmazta a törvényt.

A nagy vitákat és szurkolói bojkottot is kiváltó szigort saját hatáskörben már csökkentette az MLSZ, amikor úgy döntött, egy évvel a bevezetése után, a következő szezontól már nem lesz kötelező a szurkolói kártyák használata.