Vágólapra másolva!
Az ismert spanyol játékosügynök, Santos Marquez az AS napilapnak nyilatkozott védence, Iker Casillas madridi távozása után. Állítja: Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke nem szereti a fekete játékosokat, és mindig megvannak a kedvencei, akikkel kivételezik.

A kétezres évek elején két Bajnokok Ligáját nyerő csapat szétesése akkor kezdődött, amikor a vezetőség eladta Claude Makelelét a Chelsea-nek 2003-ban. Santos Marquez szerint a transzfer nem volt véletlen, és semmi köze sem volt a játékos futballtudásához.

Santos Marquez volt Samuel Eto'o ügynöke is Forrás: marca.com

"Nem mondom, hogy Florentino Pérez rasszista, de állítom, nem szereti a fekete játékosokat. Ezért adta el Makalelét is, nem tisztelte, és hiába győzködtem Samuel Eto'o kapcsán is, aki mindössze három meccset kapott a Realban. Aztán a Barcelonában meg szupersztár lett" - nyilatkozta a játékosügynök.

Makalelének mennie kellett a galaktikusok közül Forrás: AFP


Bale az egyik kedvenc

Marquez szerint azonban nemcsak a fekete bárányok, de a kis kedvencek is megvannak a csapatban.

"A csapat és az edző előtt is mindig nyilvánvaló, mely játékosok Pérez kedvencei, mert nekik állandó játéklehetőséget követel. Ez volt az egyetlen problémája Carlo Ancelottival is, akivel nem egyezett a véleményük a walesi játékosról, pedig Florentino szerint ő a világ legjobbja."

Carlo Ancelottinak nem kellett volna annyiszor lecserélni Bale-t Forrás: AFP


Nem tudja kezelni Ronaldót

Az elnököt közelről ismerő játékosügynök szerint az is számos konfliktus forrása, hogy Pérez nem tudja kezelni a csapat sztárját, Cristiano Ronaldót.

"Az elnöknek fogalma sincs róla, hogyan kell kezelni egy aranylabdás játékost, és nem is érdekli. Csak az a fontos a számára, hogy Bale ott játsszon, ahol szeretne. A másik nagy kedvence Karim Benzema, miatta adta el Alvaro Moratát és Gonzalo Higuaínt is a középcsatár posztjáról, de más hülyesége is van: nem kedveli a csúnya embereket. Részben emiatt adta el Angel Di Mariát, és emiatt állította fel Vicente Del Bosquét is a kispadról. Az ő helyére aztán Carlos Queirozt ültette, aki rövid úton tönkrevágta a csapatot" - jelentette ki Marquez.

Florentino Pérez, a Real Madrid szeszélyes elnöke Forrás: AFP/Dani Pozo


Az elnök kivételezése lehet az oka annak is, hogy Ronaldo ellenségesen viselkedik a csapattársával - legutóbb a Roma elleni felkészülési meccsen rágott be rá.