Vágólapra másolva!
Salomon Kalou a Hertha Chelsea-t is megjárt csatára szerint jelenlegi edzője, Dárdai Pál keményebb, mint José Mourinho.

A 29 éves elefántcsontparti csatárnak van összehasonlítási alapja, mivel a Chelsea-nél egy évet együtt dolgozott Mourinhóval, mielőtt a portugált az első londoni időszakában Roman Abramovics tulajdonos 2007-ben kirúgta. Kalou a Chelsea-től BL-győztesként távozott, aztán két szezont lehúzott a francia Lille-ben, a Herthához pedig sztárként érkezett tavaly nyáron.

A hozzá fűzött reményeket azonban nem igazán váltotta be, 27 bajnokin 6 gólig jutott csak, volt, hogy késés miatt kellett pénzbüntetést fizetnie, a Frankfurt elleni meccsen flegmán megoldott helyzetével pedig magára haragította Dárdait.

Kalounak nem volt túl jó szezonja a tavalyi Forrás: AFP

Az új idényben mindenesetre tiszta lappal indul, és a Grödig elleni, 2-2-re végződő felkészülési mérkőzésen ő szerezte a Hertha egyik gólját. A Hertha jelenleg az ausztriai Schladmingban edzőtáborozik, és a Bildnek adott interjújában Dárdai azt mondta, tökéletesen elégedett a körülményekkel, egyedül a klímát hiányolja a szobákból, mert ebben a hőségben nehezen tud aludni.

Arról is faggatták, hogy mennyire fogja szigorúan a játékosokat, engedi-e nekik, hogy a minibárból fogyasszanak, erre azt felelte, hogy a játékosok profik és fegyelmezettek, ezért pontosan tisztában vannak azzal, hogy mit szabad nekik, és mit nem. A Hertha szerdán az angol Fulhammel játszik felkészülési meccset, amit élőben közvetít a Sport 1.