Visszatérnek a lelátóra az újpesti ultrák

Budapest, 2014. szeptember 21.
Az Újpest szurkolótábora a ferencvárosi kapu mögött a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencváros mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2014. szeptember 21-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest, 2014. szeptember 21. Az Újpest szurkolótábora a ferencvárosi kapu mögött a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencváros mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2014. szeptember 21-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az új szezonban már nem bojkottálják az Újpest meccseit a klub szervezett ultracsoportjai. A bajnokság hétvégi rajtján is kimennek a stadionba.

Ott lesznek a stadionban az Újpest fanatikus drukkerei az NB I új szezonjában, így szombaton, az első fordulóban, a Paks elleni meccsen is - jelentette be Facebook-oldalán a Viola Fidelity szurkolói csoport.

Kártya nélkül nincs bojkott

A döntés nyilván összefüggésben áll azzal, hogy az MLSZ nemrég úgy döntött, a 2016-16-os idényben már nem teszi kötelezővé a szurkolói kártyák használatát a stadionba való belépéshez. Az előző szezonban kötelező volt a kártya, és emiatt sok klub ultracsooportjai bojkottálták a meccseket.

Lesz hangulat Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt


A kluboknak ugyanakkor saját hatáskörben továbbra is joguk van előírni a szurkolói kártyák használatát.

A többi klubtól eltérően így tesz a Ferencváros, ahol nemcsak a kártya, de a biometrikus azonosításra alkalmas vénaszkenner is beléptető rendszer része. (Igaz, a vendégszurkolók ezt külön megállapodások alapján elkerülhetik.)

A Fradi-tábor ezért kívül marad a stadionon, mint tette azt legutóbb, a Go Ahead Eagles elleni Európa Liga-selejtező hazai visszavágóján.