Vágólapra másolva!
A Ferencváros hiába támadta végig a Zeljeznicar elleni első mérkőzést az Európa-liga második selejtezőfordulójában, mindent kihagytak. A masszívan védekező bosnyákok viszont az egyetlen helyzetükből betaláltak, így 1-0-ra nyertek. A Ferencváros közönsége is csúnya vereséget szenvedett, az ultrák távollétében szinte végig csak az önkívületi állapotban szurkoló bosnyák drukkereket lehetett hallani. Ezen változtatnának az ultrák, akik fegyverszünetet kötnének Kubatov Gáborral, de a Fradi elnöke hajthatatlan. 

A Zeljeznicar elleni vereséget követően a csapat nehéz helyzetét látva a ferencvárosi tábor átmenetileg félretette volna a klubvezetéssel szembeni fenntartásait, és nyílt levélben fordult Kubatov Gáborhoz, hogy szurkolói kártya nélkül is megvehessék a jegyüket a szarajevói visszavágóra.

A levelet az aláírók személyesen vitték el a klubhoz.

Az ultrák kézbesítik a nyílt levelet Forrás: Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül


Állításuk szerint azonban a vezetőség nem reagált a felhívásukra.

"Ahogy pénteken is olvashattátok már oldalunkon, a klub és a csapat érdekeit szem előtt tartva megkerestük Kubatov Gábort, és javasoltuk, hogy egy meccs erejéig tegyük félre a sérelmeket, és közösen, a Tábor támogatásával harcoljuk ki a továbbjutást Szarajevóban.

A vezetőségtől azóta sem érkezett semmilyen reakció.

Ellenben két olyan közleményt tettek közzé, amely egyértelműsítette, hogy Kubatov Gábor nem hajlik sem kompromisszumra, sem megegyezésre. Nem célja a kiegyezés, és a béke. A ma megjelent szurkolói információ megerősítette, hogy ez számára már nem a csapatról, és a klubról szól, mindezek másodlagosak. Ez a személyes harca a B-közép ellen, a tábor tagjai, és a Tábor ellen, amelyet meg akar szüntetni, végleg el akar lehetetleníteni. Nem hagyjuk! Ezt a harcot csak mi nyerhetjük meg, és meg is fogjuk nyerni! Mindenki Boszniába!" - szól a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül állásfoglalása.

Akinek nincs érvényes jegye, el se induljon

Az ultrák által nehezményezett egyik közlemény nem más, mint egy egyszerű szurkolói tájékoztatás a Ferencváros részéről, amely a drukkerek segítségét szolgálja, ám világossá teszi: "Csak új szurkolói kártyával rendelkező szurkolók válthatnak jegyet a mérkőzésre."

A Fradi tartja magát az elveihez, így a tábor csak a stadionon kívülről drukkol Forrás: Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül


A Ferencváros hétfőn egy még nyomatékosabb hangvételű közleményt adott ki, amelyben arra hívja fel a szurkolók figyelmét, hogy "érvényes, az FTC-n keresztül vásárolt belépő nélkül senki se induljon útnak Szarajevóba. Akár a határról is visszafordíthatják drukkereinket."

Az első mérkőzés előtt az Origónak nyilatkozó Fradi-drukkerek vegyes állásponton voltak a szurkolói kártyával és a vénaszkennerrel kapcsolatban, messze nem utasították el egyértelműen a rendszert.

A Zeljeznicar-FTC Európa-liga selejtezőjének visszavágóját csütörtökön 18 órától játsszák a szarajevói Asim Ferhatovic Hase Stadionban.