Eltűnt a kubai futballkapitány és hat játékosa

Kuba, foci, válogatott
UNITED STATES, Chicago : CHICAGO, IL - JULY 09: The starting eleven players for Cuba pose before a match in the 2015 CONCACAF Gold Cup against Mexico at Soldier Field on July 9, 2015 in Chicago, Illinois. Jonathan Daniel/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kuba labdarúgó-válogatottja súlyos, 6-0-s vereséget szenvedett Mexikótól az Arany-kupa C csoportjának első fordulójában. A mérkőzésről a karibiak hat játékosa és a szövetségi kapitány is hiányzott.

Eredmények, Arany-kupa, C csoport, 1. forduló:
Trinidad és Tobago - Guatemala 3-1 (3-0)
gól: Bateau (11.), Cato (15.), J. Jones (25.), illetve C. Ruiz (62.)

Mexikó - Kuba 6-0 (4-0)
gól: Peralta (18., 37., 62.), Vela (23.), A. Guardado (44.), G. dos Santos (75.)

Nagy győzelemmel mutatkozott be Mexikó futballválogatottja az észak- és közép-amerikai futballszövetségeket tömörítő konföderáció (CONCACAF) bajnokságán, az Arany-kupán.

Miguel Herrera szövetségi kapitány csapata 6-0-ra győzött, de a beszámolók szerint a helyzetkihasználásán javítania kellene, ugyanis 44 kapura lövésből csupán hatszor talált be. A győzelemmel megszakad a válogatott hétmeccses nyeretlenségi szériája, és Kuba ellen 1978 óta őrzi hibátlan mérlegét.

Kuba fociválogatottja a Mexikó elleni meccs előtt Forrás: AFP/Getty Images/Jonathan Daniel

Mostani győzelméhez az is hozzájárulhatott, hogy az ellenfélé szűkös kerettel és szövetségi kapitánya nélkül állt ki, a hivatalos jelentések szerint ugyanis vízumproblémák miatt nem érkeztek meg időben Chicagóba.

Keiler Garcia disszidált

Walter Benitez másodedző a meccset követően azt mondta, hogy Raul Gonzalez Triana szövetségi kapitány és a hat játékos egy antiguai olimpiai selejtezőt követően nem tudott csatlakozni a csapathoz, de a vasárnapi, Trinidad és Tobago elleni meccsen már ott lesznek.

Ennek ellentmond az a hír, hogy a 25 éves csatár, Keiler Garcia már szerdán megszökött a csapat szállásáról, mert szeretne az Egyesült Államokban maradni.