A ManUnitedbe igazol a Bayern klasszisa

481095355 Bayern Munich's German midfielder Bastian Schweinsteiger (C) scores his team's first goal past Manchester United's Spanish goalkeeper David de Gea (2R) to equalise during the UEFA Champions League quarter-final first leg football match between M
Bayern Munich's German midfielder Bastian Schweinsteiger (C) scores his team's first goal past Manchester United's Spanish goalkeeper David de Gea (2R) to equalise during the UEFA Champions League quarter-final first leg football match between Manchester United and Bayern Munich at Old Trafford in Manchester on April 1, 2014. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Müchen labdarúgóklub elnöke szombaton bejelentette, hogy Bastian Schweinsteiger a Manchester Unitedban folytatja pályafutását.

Rummenigge hangsúlyozta: próbálták maradásra bírni a világbajnok középpályást, de meg kellett érteniük, hogy az a játékos, aki már 17 éve tartozik a klub kötelékébe, valami mást akar. A futballista szerződése eredetileg jövő év júniusának végéig szól, ezt most felbontják.

A 30 esztendős Schweinsteiger még 1998-ban csatlakozott a bajor egyesülethez korosztályos tehetségként a Rosenheimből. A Bayernnel később nyolcszor nyert bajnokságot, hétszer Német Kupát és egyszer Bajnokok Ligáját.

Schweini leendő csapatának lő gólt Forrás: AFP/Christof Stache

Sajtóértesülések szerint a játékos évi tízmillió eurót (3,17 milliárd forint) keres az angol klubnál, de ez bónuszokkal még feljebb mehet, ha kevesebbet lesz sérült, mint a tavalyi idényben.