Csak a botrányhősben bízhatnak az amerikaiak

Clint Dempsey, foci
UNITED STATES, Frisco : FRISCO, TX - JULY 07: Clint Dempsey #8 of USA celebrates with fans after USA beat Honduras 2-1 during the 2015 CONCACAF Gold Cup Group A match between USA and Honduras at Toyota Stadium on July 7, 2015 in Frisco, Texas. Tom Pennington/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Megnyerte második mérkőzését is az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja az Arany-kupán, Jürgen Klinsmann együttese ezúttal Haiti ellen nyert 1-0-ra. A gólt az első, Honduras elleni meccsen is duplázó Clint Dempsey szerezte.

Az Egyesült Államok-Haiti meccset Clint Dempsey gólja döntötte el, aki egy baloldali beadás után tíz méterről volt eredményes. Dempsey helyzete egyébként nagyon érdekes, hiszen éppen az Arany-kupa előtt fokozták le, és vettél el tőle a csapatkapitányi karszalagot.

A Seattle Sounders játékosa néhány hete a US Open-kupában kapott piros lapot, miután a Portland Timbers ellen jogtalan érezte csapata második kiállítását, ezért széttépte a játékvezető jegyzetfüzetét. Dempsey-t a szövetség két évre eltiltotta a kupasorozattól.

Clint Dempsey Forrás: AFP/Getty Images/Tom Pennington

Klinsmann azonban nem érezte annyira súlyosnak az esetet, hogy emiatt kitegye a válogatottból a rutinos játékost, ezért csak annyit lépett, hogy helyette a Toronto FC középpályását, Michael Bradleyt tette meg csapatkapitánynak.

Az amerikai válogatott eddigi Arany-kupa-mérlege tekintélyt parancsoló: a csoportmeccsek során 30 győzelem és egy döntetlen mellett mindössze kétszer kapott.

jelentette ki Klinsmann.

Eredmények, Arany-kupa, A csoport, 2. forduló:
Egyesült Államok - Haiti 1-0 (0-0)
gól: Dempsey (47.)

Honduras - Panama 1-1 (0-1)
gól: Najar (81.), illetve Tejada (21.)

A csoport állása:
1. Egyesült Államok 6 pont
2. Panama 2
3. Honduras 1 (2-3)
4. Haiti 1 (1-2)