Az Egyesült Államok megsemmisítette Kubát

focivébé, foci-vb, Belgium-Egyesült Államok, Belgium-USA
SALVADOR, BRAZIL - JULY 01: Head coach Jurgen Klinsmann of the United States gestures during the 2014 FIFA World Cup Brazil Round of 16 match between Belgium and USA at Arena Fonte Nova on July 1, 2014 in Salvador, Brazil. (Photo by Alex Livesey - FIFA/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A házigazda és címvédő amerikaiak, valamint a jamaicaiak jutottak be elsőként a legjobb négy közé az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Arany Kupán.

Az amerikaiak a kubaiakat verték szombaton nagyon magabiztosan, 6-0-ra. A párharc külön érdekessége volt, hogy Washington és Havanna július elsején bejelentette: több mint fél évszázad után helyreállítják diplomáciai kapcsolataikat, és nagykövetségeket nyitnak a két fővárosban. A kubai képviselet hétfőn nyílik meg az amerikai fővárosban, így a mostani mérkőzésnek szinte nagyobb volt a politikai, mint a sportszakmai jelentősége.

A Jürgen Klinsmann irányította Egyesült Államok csapata a Haitit egy góllal legyőző jamaicaiakkal találkozik majd az elődöntőben - utóbbi válogatottnak ugyancsak egy német szakember, Winfried Schäfer ül a kispadján.

Klinsiék készülhetnek az elődöntőre Forrás: FIFA via Getty Images/2014 FIFA/Alex Livesey - Fifa

Eredmények, negyeddöntők:
Egyesült Államok-Kuba 6-0 (4-0)
Jamaica-Haiti 1-0 (1-0)
hétfőn:
Trinidad és Tobago-Panama
Mexikó-Costa Rica

Az elődöntőkre magyar idő szerint csütörtökre virradóra kerül sor, a bronzmérkőzést szombaton, a finálét pedig július 27-én rendezik.