Vágólapra másolva!
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete levélben kérte a magyar szövetséget, hogy módosítsa az OTP Bank Liga hétvégén esedékes második fordulójában szombaton 15.30-ra kiírt Budapest Honvéd–MTK Budapest mérkőzés időpontját.

A HLSZ azt követően fordult az MLSZ versenyigazgatójához, Barczi Róberthez, hogy a két csapat játékosai a szervezet segítségét kérték, hogy ne kelljen "egészségre ártalmas időjárási körülmények között, az előrejelzések szerint 36 fokos hőségben" futballozniuk.

Szerdán Kemenes Szabolcs, a Honvéd kapusa a Facebook-oldalán élesen kritizálta az MLSZ-t, amiért jóváhagyta ezt a módosított időpontot. A találkozót eredetileg 18 órától játszották volna, de a tv-közvetítés miatt 15.30-ra módosították a kezdési időpontot.

A vb-sorsolás miatt játsszák korábban a meccset

Az M4 ugyanis élőben közvetíti szombaton 18 órától a 2018-as oroszországi focivébé európai selejtezőcsoportjainak a sorsolását, ezért hozták előrébb a Honvéd–MTK-t. Márpedig a csatorna komoly pénzeket fizet a meccsek közvetítési jogaiért – amiből egyébként a csapatok is részesülnek –, így ők diktálnak.

Új fejlemény az ügyben, hogy a Honvéd egy közleményben kért elnézést az MLSZ-től Kemenes és a szurkolók kritikája miatt.