Négy kontinentális szövetség támogatná Platini elnökké választását

UEFA President Michel Platini gives news conference uefa fifa SQUARE FORMAT
2633052 05/28/2015 UEFA President Michel Platini gives a news conference during the FIFA's 65th Congress in Zurich. (AUTHORIZED USE ONLY INSIDE RUSSIA). Melanie Duchene/EQ Images
Vágólapra másolva!
A hat kontinentális konföderációból négy támogatná, hogy az UEFA-t vezető Michel Platini legyen a sportág nemzetközi szervezetének, a FIFA-nak is az új elnöke.

Ezt hétfőn egy, az UEFA-hoz közeli forrás nyilatkozta, noha Platini eleddig nem jelezte, hogy szándékában állna elindulni a svájci Joseph Blatter lemondása után megüresedett pozícióért.

Michel Platini egyelőre nem jelezte, hogy indulna a FIFA elnöki posztjáért Forrás: RIA Novosti/Melanie Duchene


A kontinentális szervezetek nem erősítették meg, hogy arra bíztatnák tagországaikat, támogassák a 60 esztendős francia sportvezetőt a február 26-án sorra kerülő rendkívüli kongresszuson.


Az ötödik elnöki ciklusára megválasztott Blatter június 2-án, a zürichi tisztújító kongresszus előtt kirobbant korrupciós botrány következményeként mondott le az elnöki tisztségről - bár később megpróbált visszakozni és a Blick című svájci lapnak úgy nyilatkozott: nem mondott le, hanem a rendkívüli kongresszus rendelkezésére bocsátotta a mandátumát. A svájci sportvezető ugyanakkor hétfőn bejelentette, nem indul újra a posztért.