Mea culpázik a Honvéd az MLSZ-t szidó kapusa miatt

Budapest, 2015. július 19.
Aleksandar Ignjatovic, a Honvéd játékosa (b) és a fehérvári Mirko Ivanovski a labdarúgó OTP Bank Liga 2015/16-os idényének 1. fordulójában vívott Budapest Honvéd - Videoton FC  találkozón a fővárosi Bozsik Stadionban 2015. júliu
Budapest, 2015. július 19. Aleksandar Ignjatovic, a Honvéd játékosa (b) és a fehérvári Mirko Ivanovski a labdarúgó OTP Bank Liga 2015/16-os idényének 1. fordulójában vívott Budapest Honvéd - Videoton FC találkozón a fővárosi Bozsik Stadionban 2015. július 18-án este. A Honvéd 1-0-ra nyert a címvédő Videoton ellen. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd elnézést kért játékosa, a hőség és a rossz időpont miatt kifakadó Kemenes Szabolcs nevében, aki a Magyar Labdarúgó Szövetséget hibáztatta, amiért a klubnak szombaton 15.30-kor kell játszania az MTK-val.

Az NB I második fordulójában esedékes bajnokit eredetileg 18 órakor kezdték volna a felek a Bozsik-stadionban, de később előrehozták 15.30-ra, emiatt fakadt ki Kemenes. A Honvéd kapusa a Facebook-oldalán amiatt reklamált, hogy nem érti, miért kell ebben a brutális hőségben délután fél 4-kor játszaniuk, és a kritikáját az MLSZ-nek címezte.

Kemenes nem tudhatta, de az időpontváltozást a meccset sugárzó M4 sportcsatorna eszközölte, amely szombaton 18 órától közvetíti a 2018-as oroszországi focivébé európai selejtezőcsoportjainak a sorsolását, ezért tette előrébb a magyar bajnokit.

Nem tudták, hogy az MTVA dönt

A Honvéd most a honlapján jelentett meg egy közleményt, amelyben azt írják, sem a szurkolóik, sem a játékosaik nem voltak tisztában azzal, hogy a televízió által közvetítendő mérkőzések kezdési időpontját nem a szövetség, hanem az MTVA határozza meg.

"A magyar labdarúgásban megszokott dolog, hogy mindenért, a silány gabonaterméstől az időjárásig, a Magyar Labdarúgó Szövetséget okolják. Ebbe a sajnálatos hibába esett játékosunk, Kemenes Szabolcs, aki Facebook-bejegyzésével, és mások, akik más csatornán keresztül kritikával illették az MLSZ-t a szombati mérkőzés időpontja miatt. Ugyan mindannyian rendkívül rossznak tartjuk a szombati időpontot, a döntésért helytelen és igazságtalan az MLSZ döntéshozóit okolni, mert nekik ebben nem volt választásuk" - áll a Honvéd mea cuplázó közleményében.

Egyelőre tehát úgy tűnik, marad a 15.30-as kezdés, pedig már a Hivatásos Labdarúgók Szervezete is levelet írt az MLSZ-nek, de a döntőt szót az MTVA mondja ki.