Vágólapra másolva!
Hét emberrel fejezte be amerikai kupameccsét a Seattle Sounders. A válogatott Clint Dempsey nem bírta az izgalmakat, megsemmisítette a bíró füzetét.

Az amerikai válogatott Clint Dempsey a jelek szerint nem volt elégedett a bíró munkájával a U.S. Open Cup negyedik fordulójában játszott Seattle Sounders-Portland Timbers meccsen. Miután a játékvezető a csapattársának kiosztott egy piros lapot, Dempsey egyszerűen

kivette a bíró kezéből a füzetét, eldobta, majd összetépte.

Ekkor második sárgával őt is kiállították.

0:30 után a jelenet:

A Seattle 7 emberrel fejezte be a meccset.

A bíró már a 69. percben leküldte a pályáról Brad Evanst, ennek ellenére a csapat egyenlített. Később Obafemi Martins megsérült, ezért a Sounders a hosszabbítást 9 emberrel kezdte meg. A 113. percben, már 2-1-es portlandi vezetésnél aztán jött Michael Azira kiállítása könyöklésért, ekkor durrant el Dempsey agya. A Portland végül 3-1-re nyert.

A rendőrök menekítették ki a bírót

Nemcsak a játékosokat, a hazai szurkolókat is feldzaklatták a történtek. Különböző tárgyakat, például szemeteskukát dobáltak a játékvezetők felé, ezért rendőröknek kellett kimenekíteniük őket a helyszínről. A drukkerek viselkedése miatt a Seattle pénzbüntetésre számíthat.

Az amerikai szövetség meg fogja vizsgálni Dempsey esetét, a meggondolatlansága akár a csapatkapitányságába is kerülhet a válogatottban.