Vágólapra másolva!
Szerbia nyerte az U20-as világbajnokságot, miután a döntőben hosszabbításban 2-1-re legyőzte Brazíliát. A bronzérmet a Szenegált legyőző Mali szerezte meg. 

A magyar válogatott ellen alaposan megszenvedő döntős csapatok a 70. percig nem találtak a kapuba, ekkor Sztanisa Mandics a szerbeket juttatta előnyhöz egy szép támadás végén. Pár percig vezetett csak Szerbia, a csereként beálló Andreas Pereira szép szóló végén egyenlített ki.

Mivel több gól már nem esett, sorozatban negyedszer hosszabbítás döntött az U20-as vébén. A szerbek szerezték meg a mindent eldöntő gólt, három percre a büntetőktől egy remek kontratámadás végén Nemanja Makszimovics lőtt a brazilok kapujába a 117. percben.

Először szerzett önálló országként U20-as vébéaranyat Szerbia – Jugoszlávia részeként utoljára 1987-ben –, a brazilok maradtak öt győzelemnél, így nem tudták befogni a hat trófeával vezető Argentínát.

Srdan Babic és Szergej Milinkovic a döntőben Forrás: AFP/Michael Bradley

Mervó Bence társgólkirály lett öt góllal, de az ukrán Viktor Kovalenko adott két gólpasszt is, így ő lett a hivatalos gólkirály. A torna legjobb játékosa a mali Adama Traoré, a legjobb kapus a szerb Predrag Rajkovics lett, a legsportszerűbb csapatnak járó díjat Ukrajna nyerte.