Petr Cech a Chelsea ellen mutatkozhat be az Arsenalban

FC Chelsea London vs FC Schalke 04 soccer pitch group MATCH Petr Cech HORIZONTAL Goalkeeper Petr Cech of Chelsea thumbs up after the UEFA Champions League group E soccer match between Chelsea FC and FC Schalke 04 at Stamford Bridge Stadium in London, Brit
Goalkeeper Petr Cech of Chelsea thumbs up after the UEFA Champions League group E soccer match between Chelsea FC and FC Schalke 04 at Stamford Bridge Stadium in London, Britain, 06 November 2013. Photo: Friso Gentsch/dpa
Vágólapra másolva!
Tizenegy év után távozik a Chelsea labdarúgócsapatától Petr Cech; a cseh válogatott kapus a londoni rivális Arsenalnál folytatja pályafutását.

Hivatalosan még egyik klub sem erősítette meg az üzletet, ugyanakkor a brit honlapok már tényként közlik, hogy 33 éves kapus 11 millió font ellenében ír alá az Arsenalhoz. Cech augusztus 2-án a Wembley Stadionban éppen a bajnok Chelsea ellen, az angol Szuperkupa-meccsen mutatkozhat be új klubjában.

Petr Cech távozhat a Stamford Bridge-ről Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Friso Gentsch



A 2005-ben a világ legjobb kapusának megválasztott futballista azért váltott, mert az elmúlt szezonban a belga Thibaut Courtois kiszorította őt a kezdőcsapatból. A veterán kapust számos európai topcsapat, közte a Paris Saint-Germain is meg akarta szerezni, ő azonban családja miatt mindenképpen Londonban akart maradni.

A hatodik legdrágább kapus lehet

Cech 2004-ben a francia Rennes együttesétől került a Stamford Bridge-re, a Chelsea színeiben 333 Premier League-mérkőzésen lépett pályára, négy bajnoki címet, négy FA Kupát, három Ligakupát, Bajnokok Ligáját és Európa Ligát nyert a csapattal.

Érdekes, hogy Cech ezzel az átigazolással a világ hatodik legdrágább kapusa lesz, valamint egy rekordot is megdönt, ugyanis a Premier League-ben még nem cserélt ekkora összegért gazdát 30 évesnél idősebb futballista játékjoga.