Benítez sokgólos meccseket ígér a Real-szurkolóknak

Madrid, 2015. június 3.
Rafael Benítez, a Real Madrid spanyol labdarúgóklub újonnan kinevezett spanyol vezetőedzője (b) a feleségével, Montserrat Searával és Florentino Perez klubelnök Madridban 2015. június 3-án. Benítez  három évre szerződött a csapatho
Madrid, 2015. június 3. Rafael Benítez, a Real Madrid spanyol labdarúgóklub újonnan kinevezett spanyol vezetőedzője (b) a feleségével, Montserrat Searával és Florentino Perez klubelnök Madridban 2015. június 3-án. Benítez három évre szerződött a csapathoz. (MTI/EPA/Emilio Naranjo)
Vágólapra másolva!
A korábbi sajtóhíreknek megfelelően Rafa Benítezt nevezték ki a Real Madrid labdarúgócsapatának új vezetőedzőjévé. A spanyol szakember szerződtetését szerda délelőtt jelentette be a klub, a tréner három évre szóló megállapodást írt alá.

"Érzelemdús nap ez számomra, a hazámba térek vissza" - mondta bemutatásakor Benítez, aki Florentino Pérez 12 éves elnöksége alatt a 10. edző a Real Madridnál. Az új tréner kifejtette, kiváló segítők állnak mögötte, akik támogatják abban, hogy a csapat címeket nyerjen, és egyúttal szép játékkal örvendeztesse meg a szurkolókat.

Benítez, a felesége és Perez klubelnök Forrás: MTI/EPA/EFE/Emilio Naranjo

"Egy ilyen erős kerettel, ilyen kiváló labdarúgókkal támadni kell, minél több gólt szerezni, és persze nyerni. Ha lehet, mindezt látványos játékkal" - tette hozzá.

Benítez 2004 után tér vissza Spanyolországba, ahol a Valenciával két bajnoki címet és UEFA-kupát szerzett, majd Liverpoolba szerződött, ahol Bajnokok Ligáját nyert 2005-ben.

Beníteznek kell túlszárnyalnia Ancelottit Forrás: Real Madrid

Az 55 éves Benítez az elmúlt két évben a Napoli vezetőedzője volt, ám kiugró sikereket nem tudott elérni az olasz gárdával, mellyel a mostani szezonban az Európa Liga elődöntőjéig jutott, a bajnokságban pedig negyedik lett.

A madridi kispadról távozó Carlo Ancelotti két évig dolgozott a Realnál, tavaly Bajnokok Ligáját és Király Kupát, a mostani szezonban pedig klub-világbajnokságot nyert tanítványaival. Idén azonban a fővárosiak lemaradtak a bajnoki címről, a BL-ből pedig az elődöntőben búcsúztak, így a vezetőség elköszönt az olasz szakembertől.