Pirlo a BL-döntő után New Yorkba igazolhat

Andrea Pirlo, foci, Juventus
ITALY, Turin : Juventus' midfielder Andrea Pirlo kisses the Italian League's trophy during a ceremony following the Italian Serie A football match Juventus vs Napoli on May 23, 2015 at the Juventus stadium in Turin. Juventus won the Coppa Italia on May 20, 2015 and the Italian League today after their 3-1 victory over Napoli. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
A madridi sportnapilap, az AS internetes kiadása szerint a New York City FC futballcsapata megegyezett Andrea Pirlóval, a Juventus világbajnok középpályásával.

David Villa és Frank Lampard után a Juventus középpályása, Andrea Pirlo is az észak-amerikai profi futballbajnokságban szereplő New York City FC játékosa lesz, írja az AS.

A madridi sportnapilap internetes kiadása szerint a világbajnok futballista erről szóban már meg is állapodott Ferran Soriano ügyvezető igazgatóval.

Andrea Pirlo Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Amennyiben valóban nyélbe ütik az üzletet, úgy Pirlo lesz a New York-i csapat harmadik úgynevezett "meghatározó játékosa" (Designated Player). A bajnokságot kiíró liga, az MLS a legapróbb részletekig szabályozza, hogy a klubok mekkora összeget költhetnek a játékosaik bérezésére. A 2007-es szezonra meghozta az úgynevezett Beckham-szabályt, amelynek értelmében minden egyesület szerződtethetett egy olyan focistát, aki kivételt jelent a fizetési sapka alól, azaz a neki kifizetett pénzt nem kell beleszorítani a maximalizált összegbe.

A jelenlegi bővített szabályozás szerint már három sztárjátékost is lehet szerződtetni, úgy tűnik, a New York City FC ki is használja ezt a keretet.

Korábban a barcelonai Xavit szerették volna a klubhoz csábítani, és csak Katarba igazolása miatt került képbe Pirlo.

A 36 éves klasszist ugyan még egyéves szerződés köti a Juventushoz, de edzője, Massimiliano Allegri a szombati Bajnokok Ligája-döntő után elengedné. Amennyiben a Juve győz, úgy Pirlo pályafutása során harmadszor emelheti magasba a trófeát.