Vágólapra másolva!
Jövő héten aláír a Herthához Petry Zsolt, aki kapusedzőként csatlakozik a stábhoz. Az eddig Hoffenheimben dolgozó Petry a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, Dibusz Dénes is képben van a klubnál, szerinte a Fradi kapusa már Bundesliga-szintű játékos.

"99 százalékban igazak a hírek, melyek szerint csatlakozom a Hertha szakmai stábjához kapusedzőként - fogalmazott a műsorban Petry. - Michael Preetz sportigazgató is nyaral, így majd 26-án írjuk alá a szerződésemet. Dárdai Palival mi nem játszottunk együtt a válogatottban, akkor ismertem meg, amikor Erwin Koeman mellett kapusedzősködtem, és ő meg csapattag volt."

Petry később a Paderbornnál, majd a Hoffenheimnél dolgozott, ahol télen közölték vele, hogy mást szerződtetnek: "Akkor hívtam fel Dárdait, aki türelmet kért, de vezetőedzői kinevezése után rögtön megkeresett."

Dibuszra is utaznak

A berlinieknél szóba került a Ferencvárossal kiváló szezont produkáló Dibusz Dénes is, mint "lehetséges kiszemelt", ugyanis a klub "már korábban is szeretett volna első számú kapusa, Thomas Kraft mögé-mellé erős konkurenciát igazolni, mert nyitott harcot szeretne".

"Nem lesz egyszerű, mert élő szerződések vannak, de nem is zárható ki. Dibusznak jó esélye lehet egy Bundesliga-szerződésre, mert megérett arra a szintre modern kapusként” - tette hozzá Petry.