Vágólapra másolva!
Hétfőn végleg eldőlt, hogy az előzetes hírekkel ellentétben a brazil szövetség nem fellebbez Neymar négymeccses eltiltása miatt, hanem tudomásul veszi a büntetést, még ha ezzel a támadó számára véget is ér a Copa América. A számok tükrében Neymarnak már nagyon érett egy komolyabb eltiltás, lehet, pedagógia céllal vonta vissza fellebbezési szándékát a szövetség. 

Neymar először csak kétmeccses eltiltást kapott a Kolumbia elleni meccset követően, amiért a végső sípszó után a labdával nagy erővel megrúgta ellenfelét, Pablo Armerót. Erre a gólszerző Murillo odament hozzá, és a fülébe súgott valamit. A Barcelona klasszisa ezt zokon vette, megpróbálta őt lefejelni, mire a két csapat egymásnak ugrott.


A dél-amerikai szövetség döntése értelmében először két meccsre szóló eltiltást kapott Neymar, majd miután a fegyelmi bizottság megtekintette az öltözőfolyosón készült felvételeket, amelyeken az látszik, hogy Neymar nemcsak az ellenfél játékosaival került összetűzésbe, de a mérkőzés játékvezetőjét is lökdöste, négy meccsre súlyosbították az ítéletet.

A brazilok először fellebbezéstfogalmaztak meg, kséőbb mégis letettek róla.

Egyenlő mércében bíznak a brazilok

"Vasárnap éjszaka hosszan tanácskozott Neymarral a válogatott stábja, és végül úgy döntöttek, elfogadják a CONMEBOL fegyelmi bizottságának döntését, a négy mérkőzésre szóló eltiltást. Ugyanakkor mind a stáb, mind a játékos őszintén bízik abban, hogy a szövetség jövőbeni döntéseit is hasonló szigor és kérlelhetetlenség jellemzi majd az égisze alatt zajló események megrendezése során. A válogatott és a játékos is sajnálatát fejezi ki a történtek miatt, Neymar pedig még a hétfői napon elhagyja a csapat főhadiszállásaként szolgáló Sheraton Hotelt" – szól a brazil válogatott közleménye.

Neymar felelőtlenül viselkedett egész meccsen Kolumbia ellen Forrás: MEXSPORT/Mexsport/Fotoarena/ Carlos Ezequ


"Te mocskos szarházi"

A legújabb ismereteink szerint azonban Neymar nemcsak heveskedett a játékvezetővel szemben, de mindezt megengedhetetlen nyelvezet kíséretében tette.

A spanyol Marca szerezte meg a mérkőzés játékvezetőjének, Enrique Ossesnek a jelentését, amelyben az áll, hogy Neymar szemmel láthatóan a bíróra várt az öltözőfolyosón, miután a kiállítás sorsára jutott, ahol kérdőre vonta, hogy "mi van, az én rovásomra akarsz híressé válni, te mocskos szarházi?!"

A játékos Instagramon kért elnézést a kupán mutatott viselkedéséért.

Neymar statisztikái riasztóak

Nem ez volt az első eset, hogy a brazil támadó nem tudta türtőztetni magát, pályafutása tulajdonképpen fegyelmezetlenségek sorozata. Képességeit senki sem vitatja, ugyanakkor mentálisan még fejlődnie kell a csúcsfocihoz.

2009 óta Neymar nem kevesebb, mint 101 sárga-, és 6 piros lapot szedett össze - hogy ez milyen sok, azt jól érzékelteti, hogy a nemzetközi klubfutball vaddisznójának tartott portugál Pepe ugyanezen időszak alatt 78 sárgáig és 5 pirosig jutott.