Két drukker lesz a Fradi EL-meccsén

Henk de Haan als bestuurslid naar Budapest
Vágólapra másolva!
Egy szerencsés holland szurkoló a zárt kapus büntetés ellenére a helyszínen nézheti meg kedvenceinek, a Go Ahead Eaglesnek a Ferencváros elleni Európa Liga-selejtezőjét a Groupama Arénában.

Henk de Haan korábban egy sorsoláson nyerte meg, hogy ott lehet a csapat történetének második idegenbeli nemzetközi kupamérkőzésén - az első, és eddig egyetlen párharcát 1965-ben a Kupagyőztesek Európa Kupájában játszotta a csapat -, ám mivel a Ferencvárost tavaly a Rijeka elleni meccsen a zöld-fehér drukkerek rasszista megnyilvánulásai miatt zárt kapus büntetéssel sújtottak, a holland klubnak trükkhöz kellett folyamodnia, hogy betartsa ígéretét.

A szabályok lehetővé teszik, hogy a klubvezetés tagjai a stadionban tekintsék meg az összecsapást, így De Haant és feleségét ideiglenesen beveszik az elnökségbe - írja a Go Ahead Eagles honlapja.

A holland csapat az UEFA fair play listája alapján nyert indulási jogot a második számú kupasorozatba. Az első meccsre jövő csütörtökön kerül sor Hollandiában, a visszavágót pedig egy héttel később Budapesten rendezik.