Vágólapra másolva!
Jerzy Dudek, a Real Madrid korábbi kapusa nemrég megjelent könyvében a királyi gárdánál töltött éveit idézi fel, és nem csak a szépre emlékszik. Elég, ha annyit írunk: a Real edzője akkoriban José Mourinho volt.

Amikor a Real Madrid edzője volt, José Mourinho meg volt róla győződve, hogy "tégla" van a csapatban - írja önéletrajzi könyvében Jerzy Dudek.

"A Copa del Rey döntője előtt bejött az öltözőbe, és látszott rajta, hogy nagyon ideges. A sajtó kiderítette, hogy Pepe a középpályán fog játszani, pedig ennek titokban kellett volna maradnia. Ő pedig minket hibáztatott, a játékosokat" - írja Dudek a könyvben.

Jerzy Dudek Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

"Azt kérdezte: 'Hol van a patkány?'. Ezt még többször megismételte, aztán kiviharzott az öltözőből. Ez az incidens is hozzájárult szerinte ahhoz, hogy a portugál edző és a csapatkapitány, Iker Casillas viszonya megromlott. Mourinho többször is meggyanúsította Casillast, újságíró barátnőjének információkat szivárogtat.

Igazi ajándék volt

A Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligáját nyerő Dudek 34 évesen érkezett Madridba, karrierje utolsó éveit töltötte ott. "A Liverpool is a legnagyobbak között van, de a Real egy másik dimenzió. Igazi ajándék volt ott játszani – írja a lengyel kapus.