Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Dárdainak jó előérzete van a következő szezon előtt

Dárdai Pál, Hertha, foci
GERMANY, Gelsenkirchen : Hertha's head coach Pal Dardai awaits the start of the German first division Bundesliga football match between Hertha BSC Berlin and Borussia Moenchengladbach at the Olympic Stadium in Berlin on May 3, 2015. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
Jó előérzettel várja első szezonját vezetőedzőként Dárdai Pál, a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Hertha BSC trénere.

"Tudom, mi vár ránk a következő hetekben, de ha túlleszünk rajta, akkor topfit csapatom lesz" - jelentette ki vasárnap az első edzés előtt a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakember, aki ugyanakkor nem nyilatkozott kettős szerepvállalásának folytatásáról: "erről majd a maga idejében beszélünk".

Dárdai Pál optimistán várja a Bundesliga rajtját Forrás: AFP/Tonias Schwarz

Egyelőre sok a hiányzó

A berlini tréningen - melyre 1800 szurkoló látogatott ki - csak 25 játékos jelent meg, köztük az eddigi egyetlen új szerzemény, a bajnok Bayern Münchentől érkezett Mitchell Weiser. Tolga Cigerci és Änis Ben-Hatira sérült, további kilenc futballista pedig szabadságon van, vagy nyári tornákon szerepel.


Új főszponzor kerestetik

A fővárosiak egyelőre nem találták meg a távozott főszponzor, a Deutsche Bahn utódját. Ingo Schiller gazdasági igazgató szerint az augusztus 14-i szezonrajtig aláírják a megállapodást az új támogatóval, amely a remények szerint hatmillió euróval segíti majd a klubot.

A Hertha az Augsburg vendégeként kezdi meg a Bundesliga 2015/2016-os idényét.

Mindent egy helyen az Eb-ről