A románokat meg kell ütni, hogy kijussunk az Eb-re!

Helsinki, 2015. június 13.
Magyar szurkolók örülnek a csapat vezető góljának az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkőzésen Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án. Finnország-Magya
Helsinki, 2015. június 13. Magyar szurkolók örülnek a csapat vezető góljának az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkőzésen Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án. Finnország-Magyarország 0-1. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Végre értelmet nyerhet a "sorsdöntő meccs vár a magyar fociválogatottra" kifejezés, ugyanis a következő két Európa-bajnoki selejtezőn valóban eldőlhet, hogy kijutunk-e a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra.

Az F csoport most így áll:
1. Románia 14 pont
2. Észak-Írország 13 pont
3. Magyarország 11 pont
4. Feröer-szigetek 6 pont
5. Finnország 4 pont
6. Görögország 2 pont

A legjobb kettő kvalifikálja magát az Eb-re, a harmadik pótselejtezőt játszhat.

Négy forduló van még hátra, Dárdai Pál csapata legközelebb szeptemberben Romániát fogadja, majd utazik az északírekhez, így valóban sok minden eldől ezen a két meccsen.

A finneket megvertük - jöhetnek a románok! Forrás: MTI/Kovács Tamás

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt, tehát ebben jobbak lehetünk a románoknál, ha megverjük őket, hiszen Bukarestben döntetlenre végződött a találkozó.

Az északírekkel még Pintér Attila irányításával

az első körben itthon 2-1-re kikaptunk, jó lenne nyerni idegenben, és eggyel nagyobb különbséggel, akkor pontazonosság esetén egyik riválisunkkal sem kellene törődnünk. Aztán fogadjuk a Feröer-szigeteket, az utolsó körben pedig Görögországban vendégeskedünk.

Ez a csapat nyert Finnországban Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az északírek játszanak még a Feröer-szigetek ellen idegenben, majd fogadják a magyar válogatottat, azután a görögöket, végül pedig Finnországban lépnek pályára. A románok a budapesti meccs után otthon játszanak a görögökkel és a finnekkel is, ez nekik kétszer három pontot hozhat, majd Feröeren zárják a selejtezősorozatot.

Dárdai maradna Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hogy Dárdai Pál marad-e a magyar válogatott szövetségi kapitánya, az még nem dőlt el. Saját bevallása szerint nem tudja, mi szerepel klubja, a Hertha BSC és a magyar szövetség között kötött megállapodásban. Azt azért megjegyezte, "nehéz őt innen kiszakítani", azaz arra utalt, hogy ő szívesen folytatná a munkát a nemzeti együttesnél.

Szavazzon!

Kijutunk az Európa-bajnokságra?