A franciák már Ribéry visszavonulásáról cikkeznek

Franck Ribéry francia labdarúgó, brazil foci vb, Brazília
France's forward Franck Ribéry reacts during the FIFA World Cup 2014 qualifying football match France vs Ukraine, on November 19, 2013 at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A francia lapok egy ideje már a legrosszabbtól tartanak Franck Ribéry esetében: a L’Equipe például már másodszor ír arról, hogy a Bayern München sztárja makacs sérülései miatt visszavonul a játéktól. 

A németeknél is téma, vajon mi a helyzet Ribéryvel, aki március eleje, a Sahtar Donyeck elleni BL-nyolcaddöntő óta nem lépett pályára a Bayern Münchenben, de először a francia napilap dobta be, hogy a válogatott szélsője talán „meghúz egy Van Bastent”, és visszavonul.

Az összehasonlítás nem alaptalan, Marco van Basten korai visszavonulása talán az egyik legfájóbb tragédiája az utóbbi két évtizednek. A holland játékos szintén a bokájával bajlódott, hosszú éveken át próbálták összedrótozni a Milan világhírű orvosai, de végül az 1993-as, Olympique Marseille elleni BL-döntő után úgy döntött, visszavonul.

A Bundesliga rajtját biztosan kihagyja

A L’Equpie azt írja a több mint 100 napja sérült Ribéryről, hogy a Bayern orvosai sem tudják, miért nem akar meggyógyulni a bokája, ezért nem tudják megmondani, mikor térhet vissza a játékos. A Bayern csak annyit közölt néhány nappal ezelőtt, hogy Ribéry szinte biztosan kihagyja a Bundesliga augusztus 14-i rajtját, a francia sztár pedig egy képet posztolt magáról Facebookra, amin újra begipszelt lábbal látható.

Ennyi lett volna? Forrás: AFP/Franck Fife

„Ez egy katasztrófa. Csak a lábam jár a fejemben. Futni akarok! Dolgozni akarok! Játszani akarok! Én csak akkor vagyok teljes ember, ha a pályára léphetek – nyilatkozta a párizsi szabadságáról hazatérő Ribéry, aki hozzátette, azt hitte, a vakáció segít neki összekapni magát, de csak még jobban felhúzta magát azon, hogy nem tudta azt csinálni, amihez kedve lett volna. „Ez egy rakás szar!” – fakadt ki a francia sztár.

Guardiolát utálja ennyire?

Ribéry a legutóbbi egy évéből hét hónapot sérülten töltött, a Bayern idei 51 meccséből csak 30-on tudott pályára lépni, 2015-ben pedig csak hét meccset játszott. A magyarázatot keresők közül többen feldobták azt a lehetőséget is, hogy a Pep Guardiolával feszült viszonyban levő francia arra számított, a szezon végén kirúgják a katalán trénert, ezért nem kapacitálta annyira a felépülést.

Annyira nem utálják egymást Forrás: AFP

„Franck mindig tisztelte az edzőit, még ha voltak is olyanok, akiket kevésbé kedvelt. Egyébként sem az a feladós fajta, biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra a pályán láthatjuk” – mondta a játékos ügynöke.

Miközben a Bayern egyre aktívabban keresgéli a piacon Ribéry utódját, a játékos állítása szerint teljesen nyugodt. „Ha egészséges vagyok, azt hoznak ide, akit akarnak, megharcolok vele a helyemért.” De mikor lesz végre újra egészséges?