Fizettek, hogy ne rúgják le Messit

Paraguay's defender Paulo Da Silva (R) celebrates next to Argentina's forward Lionel Messi after their 2015 Copa America football championship match against Argentina, in La Serena, Chile, on June 13, 2015. The match ended in a 2-2 tie. AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
Vágólapra másolva!
Legutóbb a FIFA-botrány idején lehetett hallani az ír fociról, a helyi szövetség ötmillió eurós kompenzációt kapott a világszervezettől a 2010-es vb előtt, hogy ne tiltakozzanak Thierry Henry selejtezőbeli kezezése ellen. Most Messi is előkerült.

Egy argentin újságíró, Ezequiel Fernandez Moores azt állítja, hazája fociszövetsége fejenként tízezer dollárt fizetett az ellenfél írek játékosainak 2010-ben, hogy ne okozzanak sérülést Lionel Messinek.

A dublini Aviva Stadium avatója előtt Julio Grondona, az argentin szövetség akkori elnöke aggódni kezdett, hogy ha Messi megsérül a meccsen, ötmillió dolláros kárpótlást kell fizetniük a Barcelonának. Az írek ugyanakkor ragaszkodtak Messi pályára lépéséhez.

A találkozót közvetlenül az idénykezdés előtt, augusztus 11-én rendezték. Végül Grondona úgy döntött, fizet a hazai játékosoknak, hogy véletlenül se rúgják le Messit.

A Barca zsenije végül szűk egy órát játszott a meccsen, nem lett semmi baja. A találkozót Argentína nyerte, Angel di María góljával.