Vágólapra másolva!
A labdarúgó Copa America A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában Ecuador és Chile nyert, de a súlyos vereségével is továbbjutó Bolívia mellet nem biztos, hogy Ecuador is továbbléphet. Rekord is volt a záró csoportkörben.

Eredmények, A csoport, 3. forduló:
Mexikó–Ecuador 1-2 (1-0) G: R. Jiménez (64. – 11-esből), ill. Bolanos (26.), E. Valencia (57.)
Chile-Bolívia 5-0 (2-0) G: Aránguiz (3., 66.), A. Sánchez (37.), Medel (79.), Raldes (86. – öngól)

Mexikó nem vette komolyan az Ecuador jelentette fenyegetést, és erre csúnyán ráfázott. Az ecuadoriak végig remekül játszottak, megérdemelten szereztek 2-0-s vezetést, amire csak egy szépítés érkezett a Copa Américán már állandó vendégnek számító közép-amerikaiaktól.

Az már biztos, hogy Mexikó kiesett, Ecuador akár tovább is juthat a két legjobb harmadik egyikeként, de sorsa már nem a saját kezében van.

A rendező csoportelsőként ment tovább Forrás: AFP/Rodrigo Arangua

A csoport első helyén Chile végzett, miután alaposan elverte Bolíviát, amely azt a bravúrt hajtotta végre, hogy egy 0-5-ös vereséggel jutott tovább a csoportjából. A chileieknél pályára lépett Arturo Vidal, aki a héten ittasan összetörte a Ferrariját, és egy rekord is megdőlt: David Pizzarro 16 évvel, 4 hónappal és 2 nappal első Copa América-meccse után újra pályára lépett a tornán.