Nincs elég pénze a Herthának Dzsudzsákra

Dzsudzsák Balázs Helsinki, 2015. június 13.
Dzsudzsák Balázs (b) és a finn Kari Arkivuo az Európa-bajnoki selejtezosorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkozésen Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án.
MTI F
Helsinki, 2015. június 13. Dzsudzsák Balázs (b) és a finn Kari Arkivuo az Európa-bajnoki selejtezosorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkozésen Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hiába szeretné Dárdai Pál a Herthához vinni Dzsudzsák Balázst, ennek egyelőre pénzügyi akadályai vannak.

A Bild azt írja, hogy Dzsudzsák Dárdai kívánságlistájának élén áll, és ezért azt szeretné, ha már a nyáron megszerezné őt a berlini klub.

A szélső szerződése december 31-én jár le a Dinamo Moszkvánál, vagyis a téli átigazolási szezonban ingyen is el lehetne vinni, de Dárdai nem szeretne addig várni.

Csakhogy a lap szerint a Herthának jelenleg nem áll rendelkezésére az a pénz, amely Dzsudzsák leigazolásához szükséges. A Bild szerint megoldás lehet, ha a Herthának sikerül lejjebb alkudnia a csapat két legjobban fizetett játékosának az 1,8 millió eurót kereső John Heitingának és a 1,5 milliót bezsebelő Ronnynak a bérét.

Dzsudzsák a válogatottban bizonyított Dárdainak Forrás: MTI/Kovács Tamás

Dárdai meggyőzte, hogy érje be kevesebb pénzzel

Dzsudzsák a Bild szerint évi 4 millió eurót keres a Dinamónál, de a lap megemlíti, hogy Dárdai már meggyőzte őt, hogy adott esetben ennél kevesebbel is beérje.

Dzsudzsák hét góllal és tizenegy gólpasszal zárta az orosz bajnokság legutóbbi szezonját, és a Bild nem győzi dicséri, kiemelik, hogy remek a bal lába, hogy veszélyes a kapura, és hogy jól szolgálja ki a társait.

Az átigazolásokban viszonyítási pontként kezelt Transfermarkt nevű oldal jelenleg 12 millió euróra taksálja Dzsudzsákot, bár ennél valószínűleg jóval kevesebbért is meg lehet őt szerezni, hiszen év végén lejár a szerzdődése. A 28 éves játékos a Dinamo 2012-ben 19 millió euróért vette meg az Anzsi Mahacskalától.