Visszavonul a BL-győztes védő

Rio Ferdinand, Manchester United, foci
UNITED KINGDOM, Manchester : (FILES) A picture taken on March 16, 2013 shows Manchester United's English defender Rio Ferdinand leaving the pitch after the English Premier League football match between Manchester United and Reading at Old Trafford in Manchester. Former England captain Rio Ferdinand, at one stage the world's most expensive defender, announced his retirement from football on May 30, 2015. The 36-year-old former Manchester United stalwart, whose wife Rebecca Ellison died on May 1 following a battle with breast cancer, spent last season at QPR. AFP PHOTO/ANDREW YATES
Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását szombaton Rio Ferdinand, az angol labdarúgó-válogatott és a Manchester United korábbi védője. A 81-szeres válogatott, 36 éves játékos közleményben mondott köszönetet mindenkinek, többek között egy hónapja, mellrákban elhunyt feleségének is.

"Eljött a megfelelő idő ahhoz, hogy visszavonuljak szeretett sportágamtól" - ezekkel a szavakkal jelentette be visszavonulását Rio Ferdinand, a Queens Park Rangers labdarúgócsapatának 36 éves védője.

A 81-szeres angol válogatott labdarúgó a Manchester Unitednél töltött 12 év alatt hat bajnoki címet, két Ligakupát, egy-egy Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot nyert.

A Manchester Uniteddel Bajnokok Ligáját is nyert Forrás: AFP/Adrian Dennis

"Amikor tizenkét éves kisfiúként Peckhamben rugdostam a labdát, sohasem álmodtam arról, hogy egyszer gyermekkorom kedvenc klubjában, a West Hamban futballozom, hogy a Leeds United csapatkapitánya leszek, hogy BL-t nyerek a Manchester Uniteddel és még egyszer dolgozom pályafutásom első menedzserével, Harry Redknappel a Queens Park Rangersnél. Mindig is büszke leszek arra, hogy 81-szer játszhattam a válogatottban, ez mindig az életem féltve őrzött emléke lesz" - mondta.

Ferdinand a múlt hétvégén befejeződött idényben a Queens Park Rangersszel állt szerződésben, de csak 12-szer lépett pályára, a Premier League-ből kiesett csapat klubvezetése pedig nem hosszabbított vele. Egy hónapja családi tragédia is érte, felesége, Rebecca Ellison mellrákban elhunyt.

Rio Ferdinand visszavonult Forrás: AFP/Andrew Yates

"Szeretnék tisztelegni feleségem, Rebecca emléke előtt is, ő és a családom, köztük anyám és apám mindig segítettek, bátorítottak a pályafutásom során. De szeretném megköszönni a szurkolóknak is a szeretetet, nélkülük nem létezne professzionális labdarúgás" - mondta.

Minden edzőjére jó szívvel gondol, de legfőképpen Sir Alex Fergusonnak hálás, a Manchester United korábbi vezetőedzőjének megköszönte mindazt, amit elért a karrierje során. "Ő lesz mindig is a brit futballtörténelem legnagyobb edzője" - jelentette ki.