Tajtékozva fröcsög Platinire a Napoli tulaja

Wolfsburg, 2015. április 16.
Ricardo Rodriguez, a Wolfsburg (b) és Gonzalo Higuain, az olasz Napoli argentin játékosa a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén a németországi Wolfsburgban 2015. április 16-án. (MTI/EPA/Peter Steffen)
Wolfsburg, 2015. április 16. Ricardo Rodriguez, a Wolfsburg (b) és Gonzalo Higuain, az olasz Napoli argentin játékosa a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén a németországi Wolfsburgban 2015. április 16-án. (MTI/EPA/Peter Steffen)
Vágólapra másolva!
Aurelio De Laurentiis az olasz klubtulajdonosok színes palettájának egyik különösen extravagáns figurája, nem csoda, hogy az Európa Liga-elődöntők után az újságírók nyálcsorgatva várták a nápolyi sajtótájékoztatón. Nem kellett csalódniuk. 

„Hiába akarnak jelentőséget tulajdonítani az Európa Ligának, ez egy értéktelen sorozat. Mi is csak azért foglalkozunk vele, mert innen be lehet jutni a Bajnokok Ligájába” – mennydörögte kezdésnek De Laurentis, miután a Napoli úgy végzett 1-1-re a Dnyipróval, hogy az ukránok gólja óriási lesről született.

„Üzenem Platininek, hogy ha már fel akarják futtatni ezt a sorozatot, akkor egy elődöntőre ne küldjön már ide hat fogalmatlant. Aki alkalmatlan bírókat küld egy ilyen meccsre, az alkalmatlan a feladatára. Talán voltak szép napjai Platininek, de most jobb lenne, ha lemondana, és szépen eltűnne” – folytatta hasonló stílusban De Laurentiis.

Nem tudott előnyt kiharcolni a Napoli Forrás: MTI/EPA/Peter Steffen

„A Napoli sokak szemét szúrja, és egyébként is a spanyolokkal, méghozzá idén is a Sevillával akarják megnyeretni a sorozatot – zárta két szaftos megjegyzés között a sajtótájékoztatót a Napoli elnök-tulajdonosa.

A Napoli jobban játszott, és vezetett is a Dnyipro elleni mérkőzésen, de a 80. percben az ukránok kiegyenlítettek, így az olaszokra nagyon nehéz visszavágó vár. De Laurentiisnek abban teljesen igaza van, hogy ezt a lest elég nehéz lehetett elnézni egyszerre öt játékvezetőnek.