Orbán engedett a Videotonnak

Orbán Viktor; Cser-Palkovics András Székesfehérvár, 2015. május 26.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Cser-Palkovics András polgármester, miután együttműködési megállapodást írtak alá a Modern városok program keretében Székesfehérváron, a Hiemer-ház dísz
Székesfehérvár, 2015. május 26. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Cser-Palkovics András polgármester, miután együttműködési megállapodást írtak alá a Modern városok program keretében Székesfehérváron, a Hiemer-ház dísztermében 2015. május 26-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere szerint a város "biztosítja az infrastrukturális kereteket" a bajnok Videoton focicsapatának, ugyanakkor a szakmai munkába nem szólnak bele a Bajnokok Ligájában induló klubnál.

Cser-Palkovics András kedden az Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott fehérvári sajtótájékoztatóján – amelyen a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írtak alá – kiemelte, a csapat erős, és erős marad a jövőben is, de "nem a menedzsereknek kell irányítani a dolgokat egy csapat körül".

A bajnokcsapattól várhatóan több kulcsjátékos – a kapus Juan Calatayud mellett Sándor György, Juhász Roland és a gólkirály Nikolics Nemanja –, valamint Joan Carillo vezetőedző is távozik. Utóbbi utódja a francia Bernard Casoni lehet.

A keddi eseményen Orbán Viktor hozzátette, hogy eddig a Puskás Akadémia felségterülete volt Székesfehérváron az utánpótlásmunka szakmai irányítása, de ez a klub kérésére július 1-től visszakerül a Videotonhoz.