Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Botrányos góllal győzött a Galatasaray labdarúgócsapata a Genclerbirligi elleni szombati bajnokin, a videofelvételen látszik, hogy a vendégek kapusa direkt visszahúzza a kezét Wesley Sneijder lövésekor. A Genclerbirligi elnöke korábban úgy nyilatkozott, szeretné, ha a Galata lenne az aranyérmes.

Három fordulóval a török bajnokság vége előtt a Galatasaray hárompontos előnnyel állt a Fenerbahce előtt, és hogy ezt megőrizze, a Genclerbirligit kellett legyőznie.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem születik gól, de a 67. percben Wesley Sneijder megszerezte a vezetést.

A visszajátszásokon azonban tökéletesen látszik, hogy a vendégek kapusa, Ferhat Kaplan védhetett volna, de direkt visszahúzta a kezét.

De akadtak még érdekes jelenetek, többek között a Genclerbirligi védőinek komikus mozdulata, amivel ziccerbe akarták hozni a hazaiak csatárát, csak azzal nem számoltak, hogy ő lyukat rúg.

A Genclerbirligi elnöke, Ilhan Cavcav korábban úgy nyilatkozott, hogy szeretné, ha a Galatasaray lenne a bajnok. "A nagybátyám játszott a Galatasarayban, én pedig a sorkatonai szolgálatomat Isztambulban töltöttem, és mindig kimentem a Galata mérkőzéseire. Ez bűncselekmény?" - tette fel a kérdést.

Győzelmével a Galata megőrizte előnyét, mivel a nagy rivális Fenerbahce a 90. percben szerzett Emre-góllal legyőzte a Mersin Idmanyurdu csapatát.

Az utolsó két fordulóban a Galata előbb a Besiktast fogadja, majd a Rizespor otthonában zárja a szezont. A Fenerbahce az Istanbul Basaksehirhez megy, és az utolsó fordulóban a Kasimpasát fogadja.

Mindent egy helyen az Eb-ről