Vágólapra másolva!
Elképesztő végjátékot hozott a Persian Gulf Pro League szezonzárója. Az iráni focibajnokság utolsó játéknapján még három csapat harcolt a bajnoki címért, végül a harmadik helyről rajtoló Naft szerezte meg az első helyet, de erről a másik két csapat meccsén csak később szereztek tudomást a szurkolók. 

Az utolsó forduló előtt az éllovas Traktor Szazi a vele azonos pontszámmal álló Naftot fogadta, a harmadik helyezett Szepahannak egy ponttal kevesebbje volt, így neki a döntetlenért kellett drukkolnia a másik meccsen – írja a Nso.hu.

A 70 ezer néző előtt zajló Traktor-Naft meccsen a vendégek szerezték meg a vezetést, de a Traktor válaszul hármat vágott, és biztos bajnoknak tűnt. A második félidőben a vendégek mégis kiegyenlítettek, így végül a 2-0-ra nyerő Szepahan szerezte meg a bajnoki címet.

Az iráni rendezők elébe mentek a várható botránynak, és a hangosbeszélő közölte, hogy a döntetlen ellenére a Traktor megnyerte története első bajnoki címét.

Mivel a mobilszolgáltatást blokkolták a stadionban, a szurkolók elhitték a jó hírt, és óriási ünneplés kezdődött, ami egészen addig tartott, míg valahogy ki nem derült az igazság.

(Itt még) ünnepelnek a Traktor-szurkolók Forrás: Origo

Botrányról egyelőre nem érkeztek hírek, itt megtekinthető a drámai utolsó perceket és az ünneplést megörökítő videofelvétel.