Vágólapra másolva!
Az Arsenal keretében rengeteg gyors játékos van, mint például Alexis Sanchez, Danny Welbeck, Alex Oxlade-Chamberlain. A csapat spanyol védője, a jobbhátvéd Hector Bellerin viszont mindannyiukat felülmúlja. Nem csoda: gyorsabb Usain Boltnál is. 

Arséne Wenger csapatánál nagy gondot fordít arra, hogy rendszeresen tesztelje játékosai sebességét, a 40 méteres síkfutás rekordját pedig különösen nagy becsben tartják.

Hector Bellerin, az új rekorder Forrás: AFP


Néhány évvel ezelőtt még Thierry Henry volt a rekorder 4.82 másodperccel, de a szélvészgyors Theo Walcott ezt simán megdöntötte 4.43-mal.

Senki nem számított arra, hogy ez a rekord is hamarosan veszélybe kerül, pedig így lett: Hector Bellerin még ebből az időből is le tudott faragni egy századot.


Az, hogy ezzel a teljesítményével gyorsabb, mint Usain Bolt, nem túlzás. A világ- és olimpiai bajnok sprinter a 100 méteres világcsúcsa (9.59) alkalmával 4.64 másodperc alatt tette meg a táv első negyven méterét.

Persze nem kérdés, hogy egy versenyfutás alkalmával a sokkal magasabb végsebességű Bolt lehajrázná Bellerint, de a kezdősebessége a fürge spanyolnak gyorsabb.