Vágólapra másolva!
Wesley Sneijder borzasztó rosszul időzítette saját késkészletének premierjét. Már az sem világos, miért ad ki saját márkás késeket, az meg főleg nem, hogy miért a két halálos áldozatot követelő, Galata-Leeds meccsen történt késelés évfordulóján teszi. 

2000 április 5-én egy Galatasaray-Leeds United UEFA-kupa-elődöntő előtt a török fanatikusok két angol szurkolót késeltek meg az isztambuli Taksim téren, Kevin Speight és Christofer Loftus mindketten belehaltak sérüléseikbe.

Sneijder jelenleg a Galatasaray játékosa, így nem meglepő, hogy a késkészlet a klub színeiben pompázik. „Végre megjelent a Galatasaray késkészletem, amit a világ bármely pontjára kiszállítunk” – írta a holland játékos twitteren, amit aztán a posztra kapott válaszok miatt azonnal törölt. A készlet egyébként 22 fontba, kb. 9000 forintba kerül.

Íme a késkészlet Forrás: Origo

A nemzetközi futball legutóbbi másfél évtizedének legsúlyosabb tragédiája miatt a Leeds-szurkolók megemlékezést tartottak volna a mai meccsen, de ehelyett egy emberként estek neki a holland játékosnak, aki azzal védekezett, nem kötötte össze az esetet a késkészlet bemutatásával. Egy szurkoló válasza: „Lehet, hogy te nem tudtad, de a gusztustalan klubodnak tudnia kellett róla.”. van benne igazság.