Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, Silvio Berlusconi beadta a derekát, és eladja a Milant egy eddig ismeretlen kínai befektetői csoportnak.

A hírt először az Askanews nevű hírügynökség hozta le, majd a milánói sportnapilap, a Gazzetta dello Sport is megerősítette. Berlusconi állítólag egy magánbeszélgetés során azt mondta, hogy eladta a klub 75 százalékát.

Az olasz források úgy tudják, Berlusconi 1,5 milliárd euróért szabadult meg a klub tulajdonjogának háromnegyedétől, de kikötötte, hogy lánya, Barbara marad az ügyvezető igazgató. A Gazzetta azt írja, az üzlet mögött a kínai kormány állhat, amely az országban legnépszerűbbnek számító külföldi klub megvásárlásával szeretne hatást gyakorolni a kínai futball fellendítésére.

A hír megjelenése után nem sokkal az ANSA nevű hírügynökség Berlusconi közeli személyekre hivatkozva tagadta a megegyezés tényét, de ez nem meglepő, sokszor láttunk már ilyet, mielőtt egy üzletet bejelentettek volna.

Mindenesetre a csapatra erősen ráférne a ráncfelvarrás, és mi is megírtuk már, hogy ahhoz, hogy a klub visszatérjen a meghatározó tényezők közé, első lépésként az kell, hogy Berlusconi lelépjen a színről, és átadja másnak a marsallbotot. A Milan jelenleg 8. helyen áll a bajnokságban, és nagyon könnyen előfordulhat, hogy egymás után a második évben marad le a nemzetközi kupát érő helyekről.