Vágólapra másolva!
Otigba Kenneth már tapasztalta, hogy mi megy a magyar utánpótlás-válogatottaknál, azért is szeretne inkább a nigériai nemzeti csapatban szerepelni.

A gyulai származású, nigériai-magyar kettős állampolgárságú hátvédre eddig egyik magyar szövetségi kapitány sem számított. Dárdai Pál a görögök elleni Eb-selejtező előtt felhívta őt, mire a Heerenveen focistája közölte vele, hogy nem szeretne pályára lépni a felnőtt magyar válogatottban. A szurkolók körében ez nagy felháborodást váltott ki, de Otigba szerint félreértették őt.

"Ez a döntés nem arról szól, hogy én eldobom magamtól a magyarságot. Félig magyar vagyok, akármilyen nehéz is ezt az embereknek felfogni, és ugyanúgy félig nigériai is" - kezdte a BEOL.hu-nak a hét éve Hollandiában edződő 22 éves játékos.

Nincsenek jó emlékei a magyar utánpótlás-válogatottból Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Ez a döntés a fociról szól. Mint játékos, én jobban érzem magam nigériai játékosént, és ha választhatok, akkor szívesebben játszok a nigériai válogatottban, mert a futball terén oda húz a szívem. Nagy álmom, hogy ott játszhassak és nem a magyar válogatottban. Már tapasztaltam, hogy mi megy a magyar korosztályos válogatottban, és nem túl sok pozitív élményben volt részem."

Otigba hozzátette, hogy nem dobta el magától a magyar állampolgárságot. "Amikor hazamegyek, mindig Gyulára fogok menni, mindegy, mit szólnak hozzá az emberek, ha tetszik nekik, ha nem."