Vágólapra másolva!
Fura helyzetbe került az angol másodosztályban szereplő Leeds United edzője, aki nem játszathatja leggólerősebb csatárát.

Az angol lapok azt írják, a Leeds elnöke, Andrew Umbers utasította Neal Redfearn edzőt, hogy ne tegye a csapatba Mirco Antenuccit, aki tíz góljával vezeti a házi rangsort.

A 30 éves olasz csatár tavaly nyáron érkezett a Ternanától, ahol 19 gólt termelt, és nem megy neki rosszul Leedsben sem, mivel kétszer annyi gólt szerzett, mint a csapatban a rangsorban utána következő Billy Sharp és Souleymane Doukara.

Hogy akkor miért került mégis parkolópályára? Antenucci szerződésében szerepel egy olyan kitétel, hogy ha ebben a szezonban eléri a 12 gólt, akkor egy évvel automatikusan meghosszabbodik az eredetileg 2016. június 30-ig szóló szerződése.

Nem értem, mi zajlik körülöttem

A hoszabbítástól tehát már csak két gólra van Antenucci, aki 2015-ben egyszer sem volt a kezdőcsapat tagja - négyszer a keretbe sem fért bele -, de a legutóbbi két bajnokiján csereként beállva is eredményes tudott lenni.

"Nem értem, mi zajlik körülöttem, az egész olyan valószerűtlennek tűnik. Mindig is a legjobbat akartam a klubnak, és az volt a feladatom, hogy gólokat lőjek. Most viszont egy olyan szituációba csöppentem, ahol nem tudom, mi az igazság" - írta a Twitter-oldalán Antenucci.

Umbers elnök nem meglepő módon cáfolta az értesülést, és azt mondta, Redfearn keze nincs megkötve, azokat játszatja, akiket szeretne. A Leeds szombaton a Blackburnt fogadja a Championship 40. fordulójában.