Vágólapra másolva!
Felforgatta az internetet a Fradi-sas, a zöld-fehérek új kabalaállata a szurkolók nagy részéből értetlenkedést vagy gúnyos reakciót váltott ki.

"A jelmezkölcsönzőben is különb sasjelmezt lehet kapni, mint ez a tojásszökevény" – ez egy kimondottan visszafogott vélemény azok közül, amelyek a Ferencváros hivatalos Facebook-oldalán sorjáznak a klub csütörtöki, az új kabalaállít bemutatásáról szóló posztja alatt.

A Ferencvárosnál ugyanis úgy érezték, új stadionhoz és éremesélyes csapathoz új kabalaállat dukál, ezért lecserélték a régi sast. Nem másik állatra, a madár megmaradt, csak új külsőt kapott.

Nagyon újat. A szurkolók többsége pedig ki van borulva attól, ahogy az új kabala kinéz. A jelek szerint a felzúdulást az sem mérsékli, hogy Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója ismertette az európai tendenciát, mely szerint a könnyebben mozgó, ezáltal nagyobb interakcióra képes kabalaállatok számítanak manapság menőnek. Tény, hogy az új Fradi-sas a csütörtöki bemutatón megmutatta, hogy jól bánik a labdával, a szünetben akár passzolgatni is tud a cserejátékosokkal. A drukkerek egyelőre csak azt látják, hogy "farsangi jelmeznek is rossz a maskara".

A labdával jól bánik Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ha ez sas, akkor öreganyám villamos

A Fradi-szurkolók átváltoztak botcsinálta ornitológussá: csirkéhez, verébhez, galambhoz, varjúhoz és bagolyhoz is hasonlították az új sast, sőt volt, aki szimplán debil kakasként aposztrofálta. "Szavakat nem találni rá, ha ez sas, akkor öreganyám villamos" – írta egyikük, mások pedig amiatt dühöngenek, hogy az egész ország rajtuk röhög most.

"Képzeljétek, ha a derbire ezzel vonulunk ki. A lilák húgyosra röhögik magukat, és még igazuk is lesz" - adott hangot félelmének az egyik Fradi-szimpatizáns, nem is alaptalanul, mivel kedvenc csapata a következő hazai meccset éppen az Újpest ellen vívja majd.

Az újpesti polgámester jól szórakozik

Az Újpest-szurkolóknak biztosan még sokáig céltáblája lesz az új kabalaállat, a negyedik kerületi polgármester, Wintermantel Zsolt például saját Facebook-oldalán két bejegyzésben is megemlítette a sast. "Lecserélték. Nem nevet, nem röhög! Mondom nem röhög! Alváshoz vajon leveszi a szemüveget?" - írta az első bejegyzésben, majd később hozzátette, "Nem bírom! Én kérek elnézést, ahányszor ránézek elfog a röhögés".

Se tábor, se sas

Voltak, akik azt hitték, ez még az április elsejei tréfák közé tartozik, az egyik kommentelő pedig abban reménykedett, hogy a végleges helyett csak a félkész verziót mutatták be. "Remélem, azért alakul még, mire teljesen kész lesz, mert ahogy látom, még csak a feje van meg. Legalábbis remélem, nincs senkinek annyi bőr az arcán, hogy azt mondja, EZ AZ" - írta.

A Fradi edzője, Thomas Doll is pózolt a sassal Fotó: Szabó Gábor - Origo

Több szurkoló azért bosszankodott, hogy míg szerinte a régi sas tekintélyt sugárzott, a mostani komolytalan, és olyan, mint egy rosszul sikerült rajzfilmfigura. Gera Zoltán, a Fradi válogatott játékosa viszont azt nyilatkozta, kisfia félt a korábbi sastól, és ha meglátta, mindig megpróbált elbújni előle.

Van, aki a vénaszkenneres beléptető rendszer után ezt is felrója Kubatov Gábor hibájaként, és bocsánatkérést vár. "Se tábor, se sas. Mi lesz itt még?" - tette fel a kérdést egy másik pesszimista szurkoló. Egy másik a politikát is belekeverte: "Ez Orbán bosszúja az átadón történt füttykoncertért". A Facebookon elindult két kezdeményezés is, amely a régi sast követeli vissza, péntek délben a népszerűbb oldal majdnem 5000 követőnél tartott.

Az Origón szavazóknak jobban tetszett, mint a fradistáknak - gondoltuk mi

Az Origóra csütörtök délután került ki az új sast bemutató cikkünk, melyben megkérdeztük olvasóinkat, hogy tetszik nekik a plasztikázáson átesett kabalaállat. Péntek délben, több mint 11 ezer szavazat leadása után, az az opció volt a legnépszerűbb (42 százalék), hogy "ráfért a ráncfelvarrás az előzőre". Az öt válaszlehetőség közül kettő volt egyértelműen pozitív, kettő pedig negatív, ha ezeket összehasonlítjuk, akkor döntetlenre jön ki az állás, 46-46 százalékkal. Gondoltuk mi. Azóta ugyanis kiderült, hogy valaki megbuherálta a szavazást, és az első válaszlahetőségre több mint 3000 szavazatot adott le, erről bővebben itt olvashat.

Természetesen a magyar foci lassan megkerülhetetlennek számító tényezője, a Trollfoci sem maradt ki a buliból, a csütörtöki bemutató óta mémek sokasága került ki az oldalra.