Vágólapra másolva!
Mindkét vezetőedző szerint megérdemelten nyerte meg a Ferencváros az Újpest elleni derbit 2-0-, és mindketten Dibusz Dénest emelték ki, mint a meccs egyik kulcsemberét.

Nebojsa Vignjevic, az újpestiek vezetőedzője szerint a Ferencváros jobban játszott, főleg a második féldőben. "Az első félidőben jobban játszottunk, de a második játékrészre valahogy nem voltunk felkészülve. Sokszor a 16-oson belülre engedtük az ellenfél játékosait, márpedig egy ilyen meccsen ez megengedhetetlen, mint ahogy az is, hogy a bekapott gól után így visszaálljunk. Az utóbbi meccseken nem sikerül gólokat lőnünk, ez egyre nagyobb nyomást helyez a játékosaimra, plusz ma Dibusz is fantasztikusan védett."

Dibusz nem véletlenül válogatott

Thomas Doll szerint az első tíz percben nagyon jól játszott a csapata, utána azonban 25 percig felfoghatatlan módon elveszítették a fonalat. "Igaz, hogy nem engedtünk sokat az ellenfélnek ebben az időszakban sem, de könnyen veszítettünk labdákat. A szünetben össze tudtuk szedni magunkat. Azt kértem a játékosoktól, hogy legyenek agresszívebbek, és engedjék, hogy a nagyszerű közönségről a szikra átszálljon rájuk. Dibusz Dénesnek köszönetet kell mondanunk, a három védéssel meccsben tartott bennünket, nem véletlenül ő a magyar válogatott egyik kapusa, ezt most is bizonyította."

Hajnal (jobbra) lőtte az első gólt Forrás: MTI/Illyés Tibor



A Ferencváros vezetőedzője hozzátete, hogy a mérkőzés előtt azt mondta a csapatnak, hogy augusztusban, a stadion nyitómeccsén azért jöttek ki a nézők, mert a Chelsea-t akarták látni, most azonban mindenki a Fradira volt kíváncsi. "Bennünket akartak látni azért, mert jó focit mutattunk be az utóbbi időben."

A Ferencváros győzelmével feljött a második helyre a tabellán, az arra vonatkozó kérdésre, hogy az Európa-ligára meg kell-e erősíteni a keretet, Doll így válaszolt: "Németországban azt szoktuk mondani, hogy ameddig nem lőjük le a medvét, addig ne osszuk szét a bundáját. Az Európa-ligáról korai még beszélni, még nincs semmi a kezünkben."