Vágólapra másolva!
Kegyetlenséggel vádolja a német közvélemény a Köln labdarúgócsapatának nigériai csatárát: Anthony Ujah a Frankfurt elleni vasárnapi bajnokin gólját követően a szarvánál fogva megrángatta a klub kabalakecskéjét, VIII. Hennest. A támadó hétfőn bocsánatot kért.

A 82. percben gólt szerzett, és a 4-1-es vezetést egy hirtelen jött ötlettől vezérelve a kabalakecske megrángatásával ünnepelte Anthony Ujah, az 1. FC Köln nigériai csatára. A Frankfurt elleni győzelem után állatvédő aktivisták komoly verbális támadást intéztek a játékos ellen, aki hétfőn bocsánatot kért.

"Sajnálom, Hennes. Ő a legjobb barátom" - írta a Twitteren Ujah. A klub sportigazgatója, Jörg Schmadtke szerint a kecske megúszta enyhe nyaki fájdalommal.

Ujah újabb próbálkozása Forrás: Twitter

A csatár nem először próbálkozott kecskés ünnepléssel, 2013 márciusában a Padernborn elleni 3-0-s siker során ugyancsak vele akart ünnepelni.

2013-ban kezdte Forrás: Fc-koeln.de

Így kezdődött a kecskeőrület

A kölni kecskeőrület 1951-ben kezdődött, amikor egy cirkuszi sátrat a csapat Aachener Strassén lévő stadionjában állítottak fel, s fő attrakcióként egy lámpalázas kecske levizelte az akkori edző, Hennes Weisweiler ingét.

A kecske azonnal megkapta a közel 2000 nézőtől a Hennes nevet, teljes őrület lett úrrá a játékosokon, így 1953-ban Franz Kremer klubelnök hivatalosan is a klub jelképévé avatta a kecskebakot.1953 óta a Hennes-dinasztia már a nyolcadik tagjánál tart, a regnáló fenség hat éve lépett a trónra, és feladata egyszerű: a hazai mérkőzés előtt körbe kell sétálnia a stadionban.