Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Topligába kerülhet az Olimpiakosz magyar kapusa

Megyeri Balázs
Goalkeeper Balazs Megyeri FC Olympiakos watches his team game against Rubin Kazan in Moscow on February 14, 2012, shortly after he received a red card during their round of 32 match of UEFA Europa League. Olympiakos won 1-0. AFP PHOTO/ ALEXANDER NEMENOV
Vágólapra másolva!
Megyeri Balázs szerződése a nyáron lejár az Olimpiakosznál, és egyelőre nem tudni, hogy hosszabbít-e, vagy távozik. Az ügynöke szerint a görögök még nem jelentkeztek írásos szerződésajánlattal, pedig a 24 éves kapus van a leghosszabb ideje, öt éve a klubnál. Vannak érdeklődők a Bundesligából, Törökországból, de az AEK Athén és a Derby County is felfigyelt rá.

Az Origo egy, a csapat ügyeit jól ismerő görög sportújságírótól úgy értesült, hogy az Olimpiakosz szeretné meghosszabbítani Megyeri Balázs szerződését, mivel jó esély van arra, hogy a mostani első számú kapus, Roberto Jiménez távozik a klubtól.

A görögök úgy tudják, Megyeri csak akkor fogadja el a szerződéshosszabbítási ajánlatot, ha garantálják neki a biztos csapattagságot. De mivel még nem dőlt el Roberto Jiménez jövője, a magyar kapus figyeli, milyen egyéb lehetőségek jöhetnek számításba.

Kapus nélkül marad az Olimpiakosz?

A 24 éves játékos ügynöke, Hrutka János szerint könnyen lehet, hogy az Olimpiakosz nyáron kapus nélkül marad, és szerinte nincs összefüggés Megyeri és Roberto jövője között. "Balázsnak lejár a szerződése, Robertónak még van egy éve, de ő olyan teljesítményt nyújtott, hogy továbbállhat egy másik klubhoz, ez esetben az Olimpiakosz akár kapus nélkül is maradhat" – mondta az Origónak Hrutka.

Megyeri szeretne állandó csapattag lenni az Olimpiakoszban Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A 2010 óta Görögországban védő kapust információink szerint szerette volna megnézni egy, a Derby Countytól érkezett játékosmegfigyelő az AEK-Olimpiakosz kupameccsen, ám végül Megyeri nem védett, mert a találkozó fontosságára való tekintettel Vitor Pereira edző ezúttal a bajnokikon bevetett Robertót játszatta. (A Derby County jelenleg a rájátszást érő hatodik helyen áll az angol másodosztályban, így esélye lehet a Premier League-feljutásra is.)

A Bundesligából is van érdeklődő

Hrutka szerint tavaly nyáron volt egy kísérlet a görögök részéről, hogy hosszabbítsanak Megyerivel, viszont írásban azóta sem jelenkeztek, hiába ígérték decemberben és idén is. "Balázs a legrutinosabb a csapattagok közül, hiszen már öt éve a csapatnál van, és az ötödik bajnoki címe felé halad, ezért úgy érzem, ennél több figyelemet érdemelne. Hogy marad-e, nem tudjuk, de a Bundesligából és Törökországból is van iránta érdeklődés, sőt a városi rivális AEK Athén is figyeli. A Derby Countyról viszont nem tudok – ha komoly lenne az érdeklődés, akkor tudnék –, bár ettől még elképzelhető, hogy megnézték az egyik meccsen."

Felfüggesztett bajnokság, verekedés a ligaülésen

A görög bajnokságban mostanság zajlik az élet, egy hónapja a kormány felfüggesztette a profi bajnokságokat a folyamatos szurkolói rendbontások miatt. A pohár akkor telt be, amikor a Panathinaikosz-Olimpiakosz rangadón a drukkerek elözönlötték a pályát és összecsaptak a rendfenntartókkal, e mellett a hazai csapat drukkerei pirotechnikai eszközökkel, kövekkel, üvegekkel megdobálták a vendégcsapat híveit. Egy hét múlva a bajnokság újraindult, először még szurkolók nélkül.

Német és török csapatok érdeklődését is felkeltette, hiszen a kupameccseken általában ő véd Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Később a görög labdarúgóliga ülése botrányos körülmények között ért véget, összeverekedett egymással az Olimpiakosz és a Panathinaikosz egy-egy képviselője. A korábbi válogatott kapus, Vaszilisz Konsztantinu, a Panathinaikosz alkalmazottja az állát és az ajkát fogva hagyta el a termet, elmondása szerint megütötte őt a pireuszi klub egyik biztonsági embere.

Rossz ötlet volt az AEK-fanatikusok előtt ünnepelni

A már említett AEK-Olimpiakosz meccs is botránnyal ért véget. A pireusziak a 89. percben szerezték meg a győztes gólt, Franco Jara pedig a találatát a szögletzászlóhoz kifutva, a zászlót a helyéből kirúgva kezdett ünnepelni - a hazai ultrák előtt. Nem volt jó ötlet, az AEK fanatikusai különböző tárgyakat kezdtek bedobálni, volt, aki a pálya mellé is bejutott, így a játékvezető beszüntette a játékot. Fél órával később bejelentették, hogy a találkozót nem folytatják, így az Olimpiakosz 2-1-es összesítéssel továbbjutott.

A görög sportminiszter ezek után bejelentette, hogy a következő bajnoki fordulót ismét zárt kapuk mögött rendezik meg.

Az Olimpiakosz hiába vezeti a bajnokságot, a vezetők elégedetlenek, még március elején a klub elnöke 500 ezer eurós pénzbüntetést szabott ki a játékosokra. Evangelosz Marinakiszt a jelenleg csak másodosztályú AEK elleni odavágós kupavereség, a Panathinaikosztól elszenvedett bajnoki és az ukrán Dnyipro elleni 4-2-es Európa Liga-búcsú verte ki a biztosítékot.

Mindent egy helyen az Eb-ről