Tevez bombája minden idők 3. legerősebb lövése

504225371 Juventus Argentinian foward Carlos Tevez celebrates with a baby  teat after scoring during the Serie A match AC Milan against Juventus, on September 20, 2014, at San Siro stadium in Milan. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Juventus Argentinian foward Carlos Tevez celebrates with a baby teat after scoring during the Serie A match AC Milan against Juventus, on September 20, 2014, at San Siro stadium in Milan. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Az már elsőre látszott, hogy Carlos Tevez irgalmatlanul nagy gólt rúgott a hétvégén a Genoának, azt azonban első blikkre nem sokan gondolták volna, hogy az argentin csatár győzelmet érő bombagólja minden idők harmadik legerősebb lövéséből született. Pedig. 

Tevez szórja a szebbnél szebb gólokat idén, ráadásul jó sokat is lő belőlük, nem túlzás kijelenteni, hogy élete formájában futballozik a Serie A-t simán uraló, BL-negyeddöntős Juventusban. A Genoa elleni góljával újabb három ponthoz juttatta a torinói csapatot, amely így továbbra is 14 ponttal vezet a Roma előtt.

A gól már önmagában gyönyörű, de az olaszoknak annyira tetszett, hogy úgy döntöttek, megnézik közelebbről is a találatot. Érdemes volt méricskélni, ugyanis kiderült, Tevez lövése minden idők harmadik (dokumentált) legerősebben meglőtt bombája volt, 163 km/h-s lövésénél csak két erősebbet mértek eddig.

Tevez megállíthatatlan Forrás: AFP/Olivier Morin

Íme az első öt:

5. David Trezeguet 154,5 km/h (AS Monaco, 1998)

4. David Beckham 157,5 km/h (Manchester United, 1997)

Erről a gólról sajnos nincs felvétel, sőt, nem is biztos, hogy gól született a Chelsea elleni lövésből.

3. Carlos Tévez 163 km/h (Juventus, 2015)

2. David Hirst 183,4 km/h (Sheffield Wednesday, 1996)

1. Ronny Heberson 210,8 km/h (Sporting Lisbon, 2006)