Vágólapra másolva!
Hiába fogadták visszatérése alkalmával nagy csinnadrattával a klubnál, Jonas Gutierrez úgy gondolja, soha nem fog tudni megbocsátani a Newcastle Unitednek, amiért magára hagyta a rák elleni küzdelemben. 

A 31 éves játékos a Norwich City kölcsönjátékosa, de nem azért került oda, mert menni akart, hanem azért, mert a Newcastle akkori menedzsere, Alan Pardew közölte a hererákkal diagnosztizált játékossal, hogy mehet, amerre lát.

Gurierrez saját maga állta az orvosi költségeit, a klub pedig időközben csak azzal foglalkozott, hogy megszabaduljon a játékostól, holott a műtét után nem sokkal kiderült, hogy kemoterápiára is szüksége lesz, mert a rák áttétet képzett.

„Amikor visszatértem a klubhoz [2013 novemberében], azzal fogadtak, hogy keressek magamnak másik klubot. Tudom, hogy az ilyen esetekben a menedzsereknek a klub érdekeit kell szem előtt tartaniuk, de én az egészségügyi gondjaim előtt öt évig kezdőjátékos voltam a csapatban, amit igzaán számításba vehetett volna a klub – mondta Gutierrez.

Jonas Gutierrez egy évet hagyott ki Forrás: AFP/Ian Macnicol

A Newcastle nem kívánta kommentálni a játékos szavait. Gutierrez szerződése az év végén lejár, és nem ajánl neki újat a klub.