Vágólapra másolva!
Artner Tamás lett az OTP Bank Liga utolsó helyén álló Dunaújváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, a Haladás egykori trénere Dobos Barnát, a klub sportigazgatóját váltja a poszton.

"Nagyon örültem a Dunaújváros megkeresésének, köszönöm nekik ezt a lehetőséget. Nagyon fontos, hogy a labdarúgócsapat jelenlegi helyzetében mindenki, így a vezetők, edzők, játékosok, szurkolók és a helyi sajtó is összefogjon a célok teljesülése érdekében. Még kilenc mérkőzés van hátra a bajnokságból, de azért vállaltam el a feladatot, mert egyértelműen reális esélyt látok arra, hogy a hátralévő időben két együttest megelőzzünk. Több mérkőzést is láttam a Dunaújvárostól, melyekből látszott, hogy fizikális problémák nincsenek. Kimondottan a játékban sincsen gond, de nagy valószínűséggel az önbizalmat kell rendbe tenni ahhoz, hogy az ellenfél kapuja előtt jól döntsenek a játékosok, és sikerüljön gólokat szerezni" - idézte Artnert a klub honlapja.

A másfél évre aláíró új edző segítője Székely Tibor lesz, a stáb tagja marad edzőként Salamon Miklós, kapusedzőként Sági Csaba, míg az erőnléti munkát továbbra is Szabó András irányítja. A szaktanácsadó Csongrádi Ferenc marad.

Artner Tamás Forrás: Dpase.hu

A szezon közben egy büntetőponttal sújtott Dunaújváros 21 fordulót követően 13 ponttal áll a tabella utolsó helyén. A csapat mind a négy idei bajnokiján kikapott, ráadásul úgy, hogy még gólt sem lőtt.